طريقة عمل البيتزا السريعه بدون خميرة بالخطوات المصورة ورائعه وسهله وسريعه مع سمسم


البيتزا السررررريعه وبدون تخمير 



وجددى فى طعم البيتزا ولا تحتارى فى وقت التخمير او ان كنت لا تجيدى الخبز والعجن  

وانا كنت اعملها اول ما بدئت فى عمل البيتزا و اعملها الان ان طلبت منى وليس لدى وقت للتخمير مثل العشاء او الرحلات 



ولكنى كنت اعملها بسمك البيتزا العاديه اى الماء اقل ولكن هذة حلوة للكب وتكون هشه ايضا وممكن تعملوها كما هى او تقللوا الماء حتى تكون عجينه عاديه وباقى الخطوات كما هى عدا التخمير  
واليكم مقادير تلك البيتزا التى بالصور



المقادير




(الكيكه المالحه ) او البيتزا السريعه



كوب ونص دقيق ابيض



حوالى نصف كوب زيت ممكن تقلليه الى الثلث افضل لو تريديها اخف



1 ملعقه كبيرة خميره



كوب وربع ماء



1ملعقه كبيرة بيكنج باودر



3 ملاعق حليب بودره وان زدتى لا مشكله
بيضه
ذره ملح و1ملعقه كبيرة سكر
تخلطين كل المقاديرمعا ماعدا الدقيق



بعد ذلك نصب الخليط (السائل اى الزيت والماء والبيضه )على كمية الطحين وما معها اى الخليط الجاف كله ونخلط ونقلب فى نفس الوقت حتى تتكون عجينة(بتكون العجينة قريبة من سماكة عجينة الكيك)واحرصى الا تكلكع منك فصبى الخليط السائل وسط الجاف مع الاستمرار بالتقليب  



- ندهن صينية وهنا دهنتها بزيت الفائض من الصلصه بعد ما ركزت لو موجود ..على حسب الشكل اللي تحبونة للبيتزا..او حتى في قوالب

 


الكب كيك بعد ينفع.. وهذا ما فعلته لكن صنيه عاديه وتقطعيه عادة ونفس الفكرة لكنى سهلتها على ونصب مقدار العجينة..

- يدهن السطح على مهل بفرشاة (لأن العجينة سائلة) بالصلصه وممكن بما انها سريعه يكفى الكاتشب وحلو طعمه ومجرباة من قبل  

والحشوة اللي تحبونها..ولو كب ممكن تعملى كما تحبى من تنوع فى كل كب  


- تدخل الفرن ولكن على حرارة 180 ليس 200 مثل بقية العجاين لأنها سائلة وتحتاج وقت اطول للنضج من غير ان تحترق وبوسط الفرن










وهاهى روووعه
تقولوا عليها كيك مالح   بيتزا فوريه او سريع   لا يهم جربوها يمكن تعشقوها فى عشا او فطور او الرحلات  



وبتطلع بسهوله من القالب ولانك دهناة



طريقه اخرى عملتها للبيتزا السريعه



او كب بطريقة العجه (طريقه اخرى ومقادير اخرى كنت عملتها للمدرسه ) وهى ايضا سريعه ولا تختمر ولكن هنا البيض فيها اكثر  










وها هى من داخلها  


هناااااااااااااااااااا وصفتها مفصله 

وكانت بنفس الطريقه والخطوات لكن المقادير هنا غير وبتكون سايله شويه والحشو بيغطس فيها
المهم لا تكونى ثابته وتقليديه ونوعى دوما فى اكلاتك وغيرى من حشواتها حسب رغبتك وكما تحبى وتميلى



واتمنى تكون بيتزاتى السريعه عجبتكم وافادتكم وكالعادة منتظراكن باحلى الردود المشجعه ودمتم بود حبيبات قلبى الغالين








جديد قسم : مخبوزات سمسم