بالطرق التقليديه ؟؟
محتاجه وصفه جديده وسريعه لعشاء او رحلات ولا تحتاج لجهد او تعب ؟؟
تحبي طعم العجه والبيض ولكن تحبي طريقه مميزه لهم قريبه جدا من البيتزا وطعمها ؟
تعالي معي طلبك عندي فى هذة الوصفه
المقادير
كوب دقيق
نصف ملعقه صغيرة ملح
رشة فلفل ابيض او اسود
ملعقه كبيرة بيكنج بودرفقطططط
ربع كوب لبن بودرة (او استغني عنه واعجني بحليب بدل الماء )
ملعقتين كبار زيت
ربع كوب روب او لبن زبادى
نصف كوب ماء
4 بيضات
الطريقه مع الصور والخطوات
الزبادى والبيض ورشة الفلفل والملح ثم الزيت وكل السوائل معا حتى تمام التجانس
ثم يضاف اليهم تدريجي الخليط الجاف معا مع التقليب ,,
حتى تحصلى على عجينه لينه متجانسه
ادهنى قالب كبير او قوالب الكب كيك المتوفر لديك
في قوالب صغيره او صنيه كبيره واحده لا تتقيدي ونفذي ما متاح لك ولكنى كنت اخذتهم فى نزهه خلويه فهذا كان افضل ,,
اى الكب
هتضعي العجينه عادي وتصبيها
صبى لنصف القالب عجين
ضعى ما ترغبى وانا عملتها بالتونه
قطع طماطم صغيرة
ثم فلفل رومى وزيتون وممكن بصل مبشور
واخيرا الجبن على الوش ان اردت او اتركي الحشوه كما هي على الوش لا مشكله لك الخيار
لكن اعملي حساب انتفاخها
وهذة قوالب صغيره بقيت من المقدار وانصحك تجربي نصف المقدار اولا حتى تعرفي مناسبه لك ام لاء
فى الفرن فى الوسط حراره 200 حتى تنتفخ وتنضج
شكلها من الداخل ,,
وبالف هنا حبيباتي يارب
سهله وسريعه ودون اخطاء بعون الله والاطفال بيحبوها
تعليقات: 0
إرسال تعليق