الارز المعمر وافضل وانجح طريقه مع اسرار نجاحه




#رز_معمر_طريقه_اصليه_روعه #مطبخ_شنه_ورنه_قناة_هنا_وهناك المقادير بالفيديو استخدمت كوبين ارز ولكن،،، لكل كوب ارز مصري ملعقه سمن ومثلها زبده او قشطه او وش لبن وملعقة زيت زودت بالفيديو ملعقة حليب بودره يعزز الطعم خااااصة اني استخدمت حليب بودره مذوب وليس حليب طازج الحليب لكل كوب حوالي كوب ونصف حليب حااار تقريبا وطريقة قياس العقله ناجحه الطريقه ينقع الارز نصف ساعه فقط هام لا تزودوا بعدها نضع كل المكونات عدا نصف السمن والزبده للوجه بالفيديو وضعت السمن كله مع الارز لكن الاغلب لا اضع سوى نصفه والنصف الاخر بعد النضج،،،، اول شيء تحت الشوايه يعمل وش ويتحمر شويه ثم انزله رف تحت لينضج الارز على نار وسط اختبره من الوسط لو الرز مستوي وطري خلاص لو نشف الحليب ومحتاج تسويه اضع بالوسط ملعقه او اتنين حليب لو الوجه اتحمر اكثر ولسه لم ينضج اغطيه بورقة فويل حتى ينضج ولا يحترق الوجه اول ما يخرج اضع او امشي على سطحه بزبده او سمن بلدي لو متوفر بيعطي نكهه ممتااازه وطراوه وطعامه وخير ،،، ونغطي الرز علشان وشه يبق طري الرز بالفيديو عملته بحليب بودره وذوبته وسخنته ،، لما اعمله بحليب طبيعي جاموسي او حتى بقري بيكون الوجه اروع وقشره سميكه لو تحبوا الرز بسكر فقط وتنزله بالقناه تابعونا رز معمر بسكر لا نضع ملح ولكل كوب نزيد حوالي ربع كوب سكر او حسب الرغبه ورشة فانيليا وباق المكونات عادي والطريقه اي استفسار بتعليقات برد #مطبخ_شنه_ورنه للتواصل علي الفيس بوك يوميات سمسم https://www.facebook.com/diarysimsim/ التويتر https://twitter.com/home?lang=ar الانستجرام https://www.instagram.com/menhenawhenak/
 

جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق