فيديو يوضح نعومة وطراوة الخبز
خبز بالطاسه
، المقلاه ، التاوه لا يكلفك الرغيف دقيقه وااحده على الغاز وممكن حطب او فحم وسبق ونزلت عيش سويته على الفحم بعد ما شويت لحم ودجاج فوق شبكة الشوي عملت العيش
، المقلاه ، التاوه لا يكلفك الرغيف دقيقه وااحده على الغاز وممكن حطب او فحم وسبق ونزلت عيش سويته على الفحم بعد ما شويت لحم ودجاج فوق شبكة الشوي عملت العيش
مقادير الخبز هنا
٥ اكواب دقيق
معلقه كبيره خميره
معلقه كبيره ملح ممسوحه او حسب الرغبه زيدي الملح
ثلاث ملاعق او اربعه زيت عادي وممكن الاستغناء عنه ولكنه يحسن قوام الخبز جداااا ويخليه يفرق كتير عن خبز السوق او الشارع وتحسي وكانه معجون بحليب من طراوته ونعومته
الماء دااافيء هننزل على كل المكونات السابقه بالماء الدافي تدريجي شويه شويه
حتى الحصول على عجينه ملمومه طريه ناعمه تكاد تلتصق باليد وبعدين نجيب معلقه خل كبيره ونعجن تاني بيها ونسيب العجينه نصف ساعه ترتاح شويه
بعد كده هنعجن تااااني هنلاقي العجينه ناعمه وماشيه معايا كووويس نعجن كام دقيقه ونبلل ايدنا ونمسح وش العجينه ونغطيها كويس يفضل بفوطه مبلله في مكان دااافي ساعه او ساعتين اكتر لا مشكله المهم يخمر جيدااا ويزيد حجمه ضعفين على الاقل لا مشكله العيش يحب الخمور الكيد لاااازم يزيد حجم العجين ضعف او ضعفين على الاقل
ويكون هش وخفيييف وفيه هواء
بعد العجن وقبل الخمور
ويكون هش وخفيييف وفيه هواء
بعد العجن وقبل الخمور
بعد الخمور وملات الطبق
تم
ثم يفرد على دقيق بالنشابه فرد متساوي حوالي نصف سم ويرتاح ويكون تحته رشة دقيق على قماش او مشمع ،،،
يرتاح حوالي نصف ساعه كده
يرتاح حوالي نصف ساعه كده
ولو بشتاء وبرد ممكن ساعه
هنجهز طاسه او صاج مستوي يسخن جاامد والنار متوسطه تحت
نحط الرغيف بررراحه واول ما يظهر فقاقيع صغيره كما بالصور نقلبه على طووول
هيبداء يرتفع شويه شويه وبسرعه
وينتفخ نقلبه تاني لو حسينا انه مخدش لون كويس وعلشان يستوي اكتر لكن لا نجعله يجف وينشف
كده اللون تمام ومنفوخ ومستوي
وبينفتح للسندوتشات وممكن تخلي الفرد اسمك لو عايزاه يكون سندوتش
فيديوهات توضح اكتر
خبز نظيف خاصة بهذه الظروف لم تلمسه يد غير امينه وموفر بالمقادير والغاز من مطبخي سمسم واي استفسار عيوني
رووووعه جدا وسهل
ردحذف