البيتي_فور
من اولها كدا زودت حاجه أو قللت حاجه هتظهر معاك في الشكل والملمس والطعم
المقادير
١كيلو دقيق. ٦كوب دقيق
٦٠٠ زبده ٣كوب زبده فيرن او نيوزلاندي
٢٥٠جرام سكر. ١ونص كوب سكر بودره
٥بيضه كامله
معلقة فانيليا
نص معلقة بيكينج باودر صغيره وممكن من غير
الطريقه
هنضرب الزبده مع السكر كويس لغاية ما نبقي كلها كريمه
ننزل البيض والفانيليا وننضرب كويس لغاية ما تبقي كريمه اخف
نضيف البيكينج باودر مع الدقيق ونقلبهم علي بعض كويس ونبدا ننزل الدقيق علي مرتين مثلا
المهم بقا واحنا بنضرب ما نضربش كتير علشان العجينه ما تاخدش عرق منك وتتعبك
نخلص ضرب ونجهز كيس الحلواني
ونصب بللبله صغيره شويه علشان لسه العجينه هتفرش علي بسيط الفرش العادي يعني
نخلص والفرن يكون شغال علي حراره ١٦٠
ندخل الفرن ونسيبه٢٥دقيقه
انت بقا ما تنامش جنب الفرن تابع برضو مع الفرن ممكن تستوي قبل كدا
ياخد لونه الدهبي تطلع ويكون طبعا ناشف
يبرد وشكل فيه زي ما انت عايز العجينه دي تستحمل معاك
عايزين البيتي فور ناعم هنستخدم ٦صفار بيض
لو زي البسكوت هنستخدم ٥بيضه كامله
شيف الشقيري
تعليقات: 0
إرسال تعليق