تتبيلات مختلفة للدجاج واللحوم والاسماك ..........
١*تتبيلة الدجاج( بالفرن):
كوب زبادى+عصيرليمون+خل+ملح وفلفل+شطة+ملعقةصلصة+بصلةمبشورة+٢ملعقةزيت
توضع بالتتبيلة يوم كامل بالثلاجة ثم تدخل الفرن.
٢*تتبيلة السمك الفيليه( مقلى- مقرمش):
ثوم مفروم+ملح وفلفل+ كمون مطحون+عصيرليمون+بهارات سمك( ان وجد).
تتبيل ليلة كاملة
٣*تتبيلة شاورما الدجاج( تشويح):
علبة زبادى+فصين ثوم مفروم+ملح وفلفل+ملعقةخل+ نصف ليمونة+ملعقة صغيرة بابريكا.
تتبيل ليلة كاملة.
٤*تتبيلةصدور الدجاج( بانيه):
بصلةمبشورة+ملح وفلفل+نصف ليمونة+ملعقةصغيرة بابريكا+ملعقةصغيرةثوم بودرة+ملعقةصغيرةبصل بودرة+رشة قرفة+ فلفل كبى اخضر مقطع.
تتبيل ليلةكاملة.
٥*تتبيلة الكبدة الاسكندرانى( تشويح):
ثوم مفروم+كمون ناعم+ملح وفلفل+لمون+خل+بابريكا+بصل وثوم بودر+شطة او قرن فلفل حار مقطع+كزبرة ناشفة( حسب الرغبة).
تتبيل ليلة كاملة.
٦*تتبيلة الشيش طاووق( الفرن):
علبة زبادى+ ملعقة خل+ نصف ليمونة+ ملح وفلفل+ ملعقةصغيرة بابريكا+ ملعقة صغيرة بصل بودرة+ ملعقة صغيرة ثوم بودرة+ رشة قرفة.
تتبيل ليلة كاملة.
٧*تتبيلة السمك (بالفرن):
ثوم مفروم+ ملح وفلفل+ كمون+ بهارات سمك( ان وجدت)+ فلفل رومى+ فلفل حامى او شطة+ كرفس او بقدونس مقطع+ شبت مقطع+ليمون.
يتم حشو السمك بها ودعكه من الخارج ...ووضعها على شرائح البطاطس ايضا الموجودة بالصينية.
تتبيل ساعتين بالثلاجة.
سر الطعم اللذيذ المميز فى الطعام هو التتبيل للفترة المطلوبة ......بالهنا...........
تعليقات: 0
إرسال تعليق