الفطير المشلتت الصعيدي للشيف ابوسيف الحلوانى
مقادير العجينه والشرح والصور
دة الفطير المشلتت المصرى بطريقة الصعايدة حبايبنا طبعا طريقة العجين سهلة المقادير
كيلو دقيق +100جرام سكر +10جرام ملح ونصف لتر ماء عادى
كيلو دقيق +100جرام سكر +10جرام ملح ونصف لتر ماء عادى
هندوب السكر والملح فى الماء وبعدين نحط الدقيق ونعجين يبقى العجين لا طرى ولا جامد نسيه يرتاح ربع ساعة علشان لما نفرده يمشى معانا فى الفرد
كما بالصوره المهم تترك ترتاح على الاقل نصف ساعه لساعه
ارش دقيق على الرخامه ونفرده بسمك نصف سم
ونفرد عليه نصف كيلو زبدة مرجرين سمك اقل من سمك العجين بشوية
الزبده طريه بحرارة الغرفه مرهميه ليست سايحه او مجمده
الشيف استخدم نوع اسمه صديق الخباز وهو شامي غالبا لك ان تستخدمي اي نوع من الزبد شرط يكون طري
والفه زى السويسرول كدة بس ارفع شوية يعنى
ونقطعه برضو زى السويسرول لكن الحبة اطول شوية واسيبه يرتاح شوية القطع
\
وبعدين افردها بالشوبق الخشب او اى حاجة
ناتي هنا لنقطه هامه وهي تجميع اطراف العجين للدخل حتى لا تهرب الزبده وتخرج
واطبقها اخلى كل الاطراف جوة عشان لما افرده تانى يبقى مدور ويحبس الزبدة جوة
واسيب القطع تريح شوية
ترتاح وكل مرحله في الفطير يجب ان يراعي ان ترتاح العجينه جيداااااا
وافردها مدورة وادهن وشها سمنة بلدى
واوديه الفرن حرارة 200طبعا هيرفع خالص ويبقى مورق وطرى
جزاك الله خيرا ابو سيف ما قصرت
رووووووووووووووووعه هجرب وارجع اسالك
ردحذفالكيلو يعمل كام فطيرة جزاكم الله خيرا
ردحذفحسب تقطيعك له فطيره كبيره ام صغيره
حذفالفطير حلوه بس عايزة اشوف الصور
ردحذفالصور موجوده كامله
حذفالفطير حلوه بس عايزة اشوف الصور
ردحذفسهل وجميل شكرا لكم
ردحذف