السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
هلا بالغاليات كيفكم حبيباتى يارب دوما بخير
معا عدة طرق لطهو الاستاكوزا
الاستاكوزا المشويه
اولا
هنظفها من اى اتربه عالقه بها او اوساخ تحت الماء الجارى
ثم يشق الظهى كما بالصور وتنظيف ما به ان وجد
عملت خلطه مكونه من ثوم وكمون فلفل اسود وخضرة وزيت وجنزبيل ولك الخيار فى اى خلطه
وحشوتها من الظهر كما بالشكل 00
وضعتها على الشوايه وممكن بالفرن او على الفحم 000
سويت خليط من الليمون والزيت وكنت اسقيها به من وقت لاخر كما بالصور 000
وها هى بالف هنا حبيباتى
الطريقه الثانيه
استاكوزا صنيه
هنا بعد تنظيف الاستاكوزا رصتها بصنيه ثم وضعت شرائح من الفلفل ولثوم والبصل والكرفس والطماطم ورشة كمون وفلفل وببريكا 00
وقليل من الماء حوالى ربع كوب فقط وتركتهم على النار حتى تغير لونها ونضجت
الطريقه الثالثه
الاستاكوزا على البخار
نفس ما سبق من اضافات على الصنيه ولكن هنا الاضافات مع الاستاكوزا وهى بمصفاة وتحتها حمام ماء مغلى حتى النضج
وبالف هنا حبيباتى
اتمنى تعجبكم الطرق وجربوها ومن نظرى افضل الطرق هى الصنيه سهوله وخفيفه وطعمها رائع ونفذوها كمان مع الكابوريا او الجمبرى خطيرة
تعليقات: 0
إرسال تعليق