السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
بسم الله الرحمن الرحيم
معي اكله سهله وروعه فى طعمها واعشقها جدا
ومشهورة فى محلات الكشري عندنا بمصر
وهي طاجن المكرونه
او مكرونه
فرن ولا اقصد التى بالبشامل المعروفه
واعملها بطعم رااائع والحمد لله وياسلام مع شوية شطه جنبها
طريقة عمل طاجن المكرونه بالصلصه الحمراء بالفرن
المقادير
صلصه حمراء
صلصه حمراء
مكرونه قلم او التى يسوي بها البشامل وممكن ايا تختاري
لحم مفروم معصج
شوفوا حبيباتى طريقتى الخاصه هنا وهى اختزل عمل الصلصه الحمراء مع تعصيج اللحم المفروم
اى بشوح بصله وازيد من البصل شويه حت يذبل ثم اللحم المفروم ويشوح حتى يمتص مائه كله ......
وكمان بازيد فلفل اخضر لو ترغبى حلو واي ما تفضلي من بهار وتوابل
ثم يعصج اللحم ويجف مائه كما قلت ثم ازيد من صلصة الطماطم وعصيرها او اي منهم حسب المتوفر ... حتى تتكون عندي الصلصه واللحم
المعصج معا فى اناء واحد كما بالصوره
واتركها تتسبك واضيف توابلي المفضله
ها هى وهضيفها على مكرونه
مسلوقه سوى كامل لا مشكله والخبط الخليط معا
ثم فى طاجن فخار افضله وممكن بيركس او الومونيوم
وعلى الوش رشة جبن لو حبيتي وغير اساسي الجبن ممكن بدله صلصه من ذات التى عملناها معا
وعلى الفرن ولا تاخذ وقت لان كل شيء مطهو فقط نريد التجانس والمكرونه تتشرب الخلطه الرائعه
اممممممممم خطيرة
وكنت مقدماها مع بروستيد ولا احلى من كدة حرمشه
وكان بالماء المملح فقط منقوع
تفاصيل البروستيد او الكنتاكي هنااااااااااااا بالخطوات
بالف هنا حبيباتى وهذة من اكلاتى المفضله
وبتكون مفروله وهى ساخنه لكن رائعه
كمية اللحم المعصج والصلصه ترجع لك ولذوقك وممكن نصف كيلو مكرونه ياخذ ربع لحم ونصف طماطم او اقل او ازيد حسب ما ترغبي
والى اللقاء مع احلى الاكلات
تسلمي حبيبتي اكله اكثر من رائعه
ردحذفتسلمى ياقمر
ردحذفتسلم ايدك
ردحذفاحبهااااااااااا
ردحذفتحفة تبارك الله يا احلي معلمة
ردحذفياه لوتضيفى ليها طماطم مكعبات وفلفل اخضر وزيتون ورشة جبنة على الوش
ردحذفطريقة سهلة وجميلة
ردحذفthank you
اخبار السيارات
تسيم اديكي
ردحذفجميلة
ردحذفروعه جربتها
ردحذفشكرا على الوصفة والمزيذنريماااااااااااااااااااان
ردحذفتسلم ايدك
ردحذفالمكرونة اصبحت الان من الوجبات الاساسية المهمة في كل بيت مصري لانها سريعة التحضير http://bit.ly/2lO705P و جميع الاطفال يحبونها الانها خفيفة و سهلة الاكل
ردحذف