شوفوا والحمد لله اعمل بيتزا ولا احلى والله واحلى من افخم المحلات وكل مرة بشكل وطعم مختلف وطريقه متنوعه
ولان عندى ابنى يحب يأكلها دوما وهذا حال كل الاطفال والكبار
لانها وجبه متكامله وخفيفه واكلها سهل وممتازة فى الرحلات وخلافه
بكل بساطه
المكونات والمقادير
لاى بيتزا عموما
ل وانا هنا اعجن بحليب لتكون قيمتها اعلى خاصة انها كانت غذائنا وخميرة وزيت او زبد وملح وسكر
وحتى لا تتعبى خديها منى نصيحه على طريقتى الخاصة طريقه مسمسمه
مقادير سهله لاى بيتزا
لكل كوب دقيق
ملعقه كبيرة سكر
وكذا زيت او زبدة ولكن ملعقه صغيره
ونصف ملعقه كبيرة او صغيره خميرة فوريه حسب وقت التخمير المتاح عندك لو طويل وازيد من ساعتين تبقى صغيره ...
ذرة ملح
سنة بيكنج بودر
ممكن ملعقه حليب بودرة لنعومه زائدة وافضلها
حوالى نصف كوب ماء او حليب دافىء حسب ما تحتاج العجينه وتكون طريه وناعمه
ولا تلتصق بيدك او بلاناء
ولا تنسو
هنخلط كل المكونات الجافه اولا اى ذرة الملح والدقيق والخميرة والسكر واى اعشاب لك رغبه فى اضافتها واحيانا اضيف حبة البركه فى العجين
ثم نضع المادة الدهنيه (زيت او زبد سايح )ونفرك
ثم السائل ماء او حليب بالوسط ثم نعجن
وممكن تضيفى السكر والخميرة خاصة لو مش فوريه فلا يجوز خلطها بالمكونات الجافه بل تذوب فى السائل للماء او الحليب الدافىء حتى يتفاعلوا شوى ثم تعجنى بيهم المكونات الجافه السابقه
واتركيها بمكان دافىء حتى تخمرويزيد حجمها هكذا وهذا هام جدا ممكن تخمر فى ساعه او اكثر واحيانا اخمرها اكثر من 3 ساعات حتى تكون هشه ورائعه حسب الجو وانصح مغطائه بفوطه مبلوله وفى مكان دافىء كفرن مدفا من قبل
العجينه خمرت كويس كما بالصورة واصبحت بها هواء وهشه وزاد حجمها
تفرد وافضل باليد او النشاب ان اردتى ولكن رقيقه ليست سميك لاننا هنلفها فلا تحصلى بالنهايه على كتلة عجين والحشو قليل بل رفعيها قدر المسطاع وزيدى الحشوة لا مشكله
ضعى عليها الصلصه وصلصتى كانت بسيطه بصل مصفر فى زيت وازيدة شوى وهقول ليه بعدين ؟ثم صلصة طماطم وتوابلى المفضله قرفه بهار مشكل رشة ملح رشة سكر فلفل اسود التحبيه حطيه
ضعى اى حشوة تحبيها(تونه سوسيس جمبرى دجاج لحمه وتفضليها ولكن يفضل ان تكون قطعها صغيرة (وكذا طماطم وفلفل رومى وجبن رومى وكذا مودزريلا وزيتون مشروم يفضل هولاء ان امكن مع كل بيتزا تقريبا مهما اختلف الحشو الاساسى )
براحه وبرفق هنلف العجين هكذا
ونقطعه ليس سميك
ونرش عليه جبنة مودزريلا بسيط
وهنا منها اى نفس العجينه وبنفس المقادير السابقه عملت
بيتزا محشوة الاطراف
وهى بكل بساطه هتفرديها فى صنيه ولكن عجين مرفوع للحافه كما بالشكل ثم ضعى جبن او مقانق او اى ما تحبيه ولفى طرف العجين عليه كما بالصور
وندهن الحواف ونضع اى حشوة نحبها وفوقها الجبن وتحتها الصلصه طبعا
كاى بيتزا حبيبتى لكن الجوانب هنا محشوة
وفى الفرن ومن تحت اى البيتزا التى عملناها مهما اختلف شكلها حتى تنضج وقطعيها
وفى البيتزا المحشوة الاطراف ,لا تظنوا انها تخينه لا احبها ولا تفضل تخينه لكن اطرفها المحشوة منتفخه لان عجينتها خمرانه جيد وهى رفيعه كما بالشكل
ولا احلى ولا اروع
اعمليها مينى بيتزا
او كور حولها محشوة جبن او مقانق او ما ترغبى واخذت فكرتها من بيتزا هت وشكلها حلو
بالف هنا
تعليقات: 0
إرسال تعليق