الاثنين، 26 مارس 2018

شاورما بالبيت مثل المحلات









اصدقائي الحلوين وحشتونييييييي انهاردة هنعمل شاورما في البيت بطريقه المحلات
المقادير:-
كيلو باينه
ربع كيلو فلفل رومي
نص كيلو فلفل الوان
اربع حبات طماطم
٢ بصله
معلقه بابريكا
معلقه بهارات فراخ
ملح
معلقه فلفل اسمر
معلقه كاري
رشه جوزة الطيب
عصير لمونه
ملعقتين خل
نص معلقه زعتر
نص معلقه روز ماري
نص معلقه قرفه
معلقه كبيرة بصل بودر
معلقه كبيرة توم بودر
سيخ شيش طاووق
ورق فويل
طريقه العمل:-
١/نغسل البانيه جيدا باليمون ثم نضعه في إناء حتي نصفيه من الماء
٢/ونضع في إناء جميع التوابل وعصير الليمون والخل مع بشر حبه واحده من الطماطم عليهم ونخلطهم جيدا
٣/نتبل البانيه بالخلطه ونتركه ساعتين في الثلاجه
٤/نحضر الفلفل الألوان والفلفل الرومي والبصل والطماطم ونقطعهم جوليان
٥/نحضر صنيه ونضع بداخلها نصف بصله وفي منتصفها سيخ الشيش طاووق
٦/ونضع البانيه في السيخ كما هو موضح بالصور ثم نضع في الصنيه الطماطم والبصل والفلفل المقطع حول البانيه ثم نضع نصف البصله في آخر السيخ و نغلفه بالفويل كما هو موضح بالصور
٧/وندخل البانيه في فرن شديد الحرارة لمدة ساعه ونصف ونغلق الفرن
٨/ بعد النضج ننزع الفويل ونفتح الشوايه حتي نحصل علي اللون المطلوب
٩/تقطع الشاورما في الساندوتشات وبالف هنا
منقول

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More