الأربعاء، 7 ديسمبر 2016

تورتة الكريب المالحه روعه وفكره جديده مع الخطوات



فكره جديده لعمل الكريب من احلي واشهي المعجنات المحبوبة عالميا سواء كان بالجبن او باللحمة المفرومة او بالنوتيلا فكل انواع الكريبات مفيدة وجديدة حيث تدخل فيها الدقيق والذي يساعد علي تنمية جسمك تنمية صحيحة لذلك سنتحدث اولا عن طريقة تحضير عجينة الكريب بالصور خطوة 
لاعداد عجينة الكريب نقوم باحضار طبق زجاجي واسع ثم نسكب فيه كمية عدد 3 كوب من الدقيق ونكسر عدد 3 بيضات ونسكبهم علي الدقيق مع تقليب   مع اضافه 3 كوب لبن ودمج المكونات مع بعضها كما بالصورة بالاعلي
ضرب المكونات في خلاط كهربائي علي سرعة متوسطة لعمل الكريب
 مرحلة وعملية احضار مقلاة وقدح زيت طعام بيها وصب خليط او سائل الكريب ونقوم بقلي سائل الكريب ونصبه في المقلاة علي هئية دائرة كبيرة ونتركه في الزيت لمدة عشر دقايق حتي تصبح العجينة لونها ذهبيا اللون مع مراعاة اخفاض الحرارة حتي يتحرق الكريب
بعد قلي الكريب نقوم برصه علي شكل دوائر حمله او صينية واسعه وتركه للاعداد حشو الكريب 
بعد قلي الكريب نقوم برصه علي شكل دوائر حمله او صينية واسعه وتركه للاعداد حشو الكريب
 طبعا يابنات بعد مابنقلي الكريب بيكون زي ماشوفنا فوق في الصورة بنرصه علي شكل دوائر كبيرة عشان نروح بقا لمرحلة تحضير الحشوة بتاعت الكريب بالصور ايضا
 كما تري سيدتي في مقادير الحشوة نحضر كمية من الجبن او قالب جبن ونقوم بعمل بشر له بواسطة المبشورة ليكون جبن مفري ناعم
بعدين نجيب وعاء كبير ونصب فيه كمية من الخمس وقليل من اللحم المفروم مع مبشور الجبن البيضاء كما بالصورة بالاسفل
بعدين هنحضر الوعاء الواسع ونقطع الجرجير بس قبل كده يابنات نغسله كويس وبعدين نقطع مفروم ونصبه في وعاء كبير وعليه اللحم وكمية الجبنة المبشورة كما بالصورة بالاسفل
كما سنشاهد في الاسفل وبالصور الحصرية سنعرض عليكم وعاء كبير بيه عيش الكريب اولا ثم خطوات سكب وتحضير حشوة الكريب
 في المرحلة دي يابنات هنصب كمية الجرجير المفروم علي الكريب وبعدين نصب ربع كوب من الحليب الي احنا محضرينه في المقادير
مرحلة رص الحشوة علي هئية طبقات 
 في هذه المرحلة بعد وضع الجرجير نقوم برش كمية الجبن المبشور عيه ايضا ونقوم برص عدة طبقات من الكريب المشوح بالزيت ثم نقوم برص كمية اللحمة علي الوجه للكريب ونقوم بادحال الكريب الي الفرن مرة اخري حتي تسيح الجبن وتتحمر اللحم بنكهة كريب كريمة الجبنة واللحمة المفرومة
دلوقتي هنسيب الكريب يبرد شوية وهيكون شكله النهائي بعد ان يبرد والاعداد وبعد تقديمه في طبق التحضير كما بالصورة بالاسفل
منقول











0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More