الأحد، 8 فبراير، 2015

تورتة , كعكة الكريم كراميل






كيكه بالكريم كراميل ----اول حاجة نعمل الكيكة---ممكن مقادير اى كيكة انتى عيزها---المقادير----4 بيضات---100جرام سكر---140جرام دقيق---15جرام محسن كيك-ملعقة صغيرة بيكنج بودر--رشة فانيليا--ملعقتين كاكاو--40ميلى ماء----للكريم كراميل----كوب سكر كبير---ملعقتين ماء كبار---4كوب لبن---5بيضات--رشه فانيليا--رشة لون الزعفران----6ملاعق سكر كبيره او سكر حسب الرغبة---- للجناش--200جرام شكولاته --100 مم لبن او ماء--40جرام كريم شانتيه بودر نضع اللبن مع الكريمه البودر واول ما تغلى نطفى النار ونضعها على الشكولاته ونسيبها تبرد ونزين بيها---الطريقة---اول حاجة نعمل الكيكةنضرب المكونات كلها مع بعض ما عدا الدقيق والبينج بودر والماء لحد اما يتضاعف حجم الخليط وننزل علية بالدقيق والبيكنج بودر مع شوية الماء يودب لفتين ونضعة فى صينية مبطنة بورق الزبدة وندخلة الفرن على 160 لمدة 35 لحد ما تستوى او حسب الفرن بتاعك نعمل الكريم كراميل فى صينيه نفس مقاس اللى عملنا فيها الكيكه نضع كوب سكر على النار مع ملعقتين الماء لحد اما يكون لونة بنى فاتح ونضعه فى الصينية ونسيبه يجمد وبعدين نعمل الكريمة نضرب المكونات مع بعضها البيض واللبن والسكر ورشه اللون الزعفران والفانيليا ونضعها على الكراميل ونضعها فى حمام مائى وندخلها الفرن على 160 لمدة 45 او لحد ما تستوى وبعد ما تطلع ندخلها الثلاجة لحد ما تسقع وبعدين نضع عليها الكيكةونقلبهم بحيث تكون الكيكة تحت وبعدين الكريم كراميل ونزين الوش بالجناش وتقدم بالف هن

شكرااا ام يارا 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More