الخميس، 12 فبراير، 2015

طريقة عمل السميط :







المقادير :
2 كوب دقيق + نص معلقه صغيره ملح + معلقه كبيره سكر + 1 معلقه كبيره خميره فوريه + ربع كوب زيت نصف كوب لبن دافى
للوجه: بيضه او لبن + سمسم
الطريقه :
فى طبق عميق نضع الدقيق و السكر و الملح و الخميره و نخلطهم جيدا و نعمل حفره في وسط الدقيق و نضيف الزيت و اللبن و نعجن جيدا السميط يحتاج اللى العجن لفتره اطول من العادى حتى لو العجينه لمت معاكى بعد كده نغطيها كويس و نسبها تخمر و يتضاعف حجمها و بعد ان تخمر نعجنها مره اخرى و نتركها تخمر ايضا و يتضاعف حجمها بعد ذلك نشكلها بالشكال المفضله و ندهن الوجه بيض او لبن و نرش السمسم و يدخل الفرن على 200 او اقل لو الفرن بتاعك حامى و نحطها فى الرف اللى فى النص و نتركها اللى ان تحمر

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More