الثلاثاء، 17 فبراير، 2015

تورتة .كيكة شيكولاته مغطاه بجناش المروا







صينيه مقاس 22 اللى عملت فيها المقادير -- للكيكة --المقادير----4 بيضات---100جرام سكر---140جرام دقيق---15جرام محسن كيك-نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر--رشة فانيليا-- 15جرام كاكاو--40ميلى ماء- --نضرب المكونات كلها مع بعض ما عدا الدقيق والبينج بودر والماء لحد اما يتضاعف حجم الخليط وننزل علية بالدقيق والبيكنج بودر مع شوية الماء يودب لفتين ونضعة فى صينية مبطنة بورق الزبدة وندخلة الفرن على 160 لمدة 35 --للحشو ضربت كريم شانتيه مع جناش --الميروار-- طريقة الميروار للشيف احمد القاضى---350ميلى ماء-----85جرام سكر----50عسل جلوكوز--200جرام شكولاتة----6جرام جيلاتين----100كريم شانتية بودر-----30مم ماء للجيلاتين----------نضع30 ميلي الماء على الجيلاتين ونتركة على جنب وبعدين نضع على النار الماء والسكر لحد اما السكر يدوب نضع باقى المكونات ما عدا الجيلاتين ونتركة على النار مع التقليب لحد اما يكون الخليط يغطى ظهر الملعقة قويس وبعدين نتركة يهدئ ونضع علية الجيلاتينة ونقلبة ونتركة لحد اما يبرد وبعدين نغطى بية التورتة ----عجينه الشكولاته البيضا -- ربع كيلو شكولاته --ملعقه كبيره عسل جلوكوز--ملعقه ماء-- نضعهم على حمام مائى لحد اما الشكولاته يطلع منها سائل ابيض نصفيها من السائل دى وبكده تكون جاهزه 
شكرااااااااااااا لآم يارا ولاما الفنانه 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More