الأربعاء، 10 ديسمبر، 2014

طريقة عمل البغاشة



البغاشةللعجينة1 1/2 كوب دقيقرشة قرفة ناعمة2 بيضةملعقة كبيرة سمن3 ملعقة كبيرة زيتملعقة صغيرة فانيلياكوب نشا للفرد1/2 كوب سمن للوجه يعنى مش للعجينشرباتفول سودانى مجروش

الطريقه :إخلطى مقادير العجينة ثم إتركيها لترتاح- قطعيها على اربع او خمس كور وإفردي كل كوره على رخامه مرشوشه نشاء و النشابه تكون مرشوشه نشاء و انتى و بتفردى كل ما تلزق معاكى رشي على الوش نشاء لما تفردى كل الكور حطيهم كلهم فوق بعض و بين كل واحده رشي نشاء و على الوش و نفردهم تانى بالنشابه كويس لغابت ما تحصلى على سمك رفيع بعدين نقطعها على شكل مربعات و كل مربع ناخد طرفين نلزقهم فى بعض يعنى الطرف الليمين من فوق مع الطرف الشمال من تحت و ندوس عليهم جامد و نجطهم فى صنيه مدهونه زيت و بعدين نسقيهم بالسمن السايح و ندخلها الفرن على 175 حتى تحمر - إسقيها بالشربات فور خروجها بالشربات البارد ورشيها بالفول السودانى المجروش وقدميها  لو العجينه طلعت نشفه معاكى و انتى بتعجينها يا الا تخفيها ب زيت او بيضه كمان عشان نعدل القوام


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More