الأربعاء، 10 سبتمبر، 2014

طريقة عمل صوابع زينب







صوابع زينب
**********
الشربات التقيييل
كوب مية + كوبين سكر
وعصير ليمونة
اضافات اختيارية بتدي طعم راائع للشربات
4 حبات قرنفل وعود قرفة

الطريقة
نقلب الشربات في كسرولة عالنار
لحد مايذوب السكرولما يغلي زي كده نهدي النار خاااالص ونعصر ليمونة ونحط القرنقل ونسيبه يعقد ويتقل لمدة ربع ساعة

المقادير
كوبين دقيق - نص كوب سميد بسبوسة
نص كوب زبدة سايحة او سمنة سايحة + 3 ملاعق كبيرة زيت
معلقة صغيرة خميرة بيرة او فورية
معلقة صغيرة سكر - معلقة كبيرة نشا
نص كوب مية + معلقة كبيرة مية للعجن
فانيلا - ربع معلقة صغيرة ملح
في بولة نحط الدقيق والسميد والسكر والنشا
والفانيلا والملح
ونعمل حفرة في النص وننزل عليهم بالزبدة السايحة مع الزيت ونقلب بالمعلقة وبعدين نحط الخميرة والمية ونعجن نلاقي العجينة تلمت من الجوانب نحطها في بولة ونتركها تخمر نص ساعة
نبتدى نشكل العجينة انا عملت الصوابع على مصفى عندى او على مبشرة هنقليها فى زيت سخن ونقلبها بالراحة وعينك عليها لانها بتتحمر بسرعة
ونحطها فى العسل الباااااااااااااارد التقييييييييييل

منقوووووووووووول

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More