طريقة عمل الفطير المشلتت او المسمن في المخابز و المحلات الكبرى بالخطوات المصوره وطريقه بسيطه ومورقه ونتيجه هايله خطوه خطوه فطير المخابز







الفطير المشلتت الصعيدي للشيف ابوسيف الحلوانى
مقادير العجينه والشرح والصور 

دة الفطير المشلتت المصرى بطريقة الصعايدة حبايبنا طبعا طريقة العجين سهلة المقادير 
كيلو دقيق +100جرام سكر +10جرام ملح ونصف لتر ماء عادى




هندوب السكر والملح فى الماء وبعدين نحط الدقيق ونعجين يبقى العجين لا طرى ولا جامد نسيه يرتاح ربع ساعة علشان لما نفرده يمشى معانا فى الفرد

كما بالصوره المهم تترك ترتاح على الاقل نصف ساعه لساعه 


  ارش دقيق على الرخامه ونفرده بسمك نصف سم




 ونفرد عليه نصف كيلو زبدة مرجرين سمك اقل من سمك العجين بشوية

الزبده طريه بحرارة الغرفه مرهميه ليست سايحه او مجمده 
الشيف استخدم نوع اسمه صديق الخباز وهو شامي غالبا لك ان تستخدمي اي نوع من الزبد شرط يكون طري 




 والفه زى السويسرول كدة بس ارفع شوية يعنى 









ونقطعه برضو زى السويسرول لكن الحبة اطول شوية واسيبه يرتاح شوية القطع 




\
وبعدين افردها بالشوبق الخشب او اى حاجة



ناتي هنا لنقطه هامه وهي تجميع اطراف العجين للدخل حتى لا تهرب الزبده وتخرج  

  واطبقها اخلى كل الاطراف جوة عشان لما افرده تانى يبقى مدور ويحبس الزبدة جوة 












واسيب القطع تريح شوية





ترتاح وكل مرحله في الفطير يجب ان يراعي ان ترتاح العجينه جيداااااا




 وافردها مدورة وادهن وشها سمنة بلدى





 واوديه الفرن حرارة 200طبعا هيرفع خالص ويبقى مورق وطرى



جزاك الله خيرا ابو سيف ما قصرت 

جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

  1. رووووووووووووووووعه هجرب وارجع اسالك

    ردحذف
  2. الكيلو يعمل كام فطيرة جزاكم الله خيرا

    ردحذف
    الردود
    1. حسب تقطيعك له فطيره كبيره ام صغيره

      حذف
  3. الفطير حلوه بس عايزة اشوف الصور

    ردحذف
  4. الفطير حلوه بس عايزة اشوف الصور

    ردحذف
  5. سهل وجميل شكرا لكم

    ردحذف