طريقة عمل ناجتس الدجاج بالمقرمش مع صوص مكسيكس مميز وبطاطس مقرمشه





نقطع صدور الدجاج الى اصابع ونضعها فى تتبيلة مكونة من لبن رايب وثوم مفروم ملح وفلفل ونتركها لمدة ساعتين فى التلاجة







ننزع الدجاج من التتبيلة ثم نحضر دقيق وبقسماط وبيض مخفوق مع ملح وفلفل




نضع الدجاج فى الدقيق ثم البيض



ثم البقسماط




ثم نضع الدجاج فى التلاجة لمدة ساعة



ثم نقوم بقلى الدجاج






نحضر البطاطس

نضع البطاطس ونضعها فى ماء بارد ومعلقة خل حتى تكون مقرمشة ونضعها فى التلاجة







نقطع البطاطس الى اصابع ونخففها جيدا من الماء باستخدام مناديل ورقة






نحضر دقيق وعلية ملح وفلفل ومعلقة من الثوم البودر ونغطى البطاطس من كل الجوانب بخليط الدقيق ممكن بدل الدقيق نشا او خليط مع النشا 




ونضع البطاطس فى الفريز لمدة ساعة




ثم تقلى 




ثم نضع على البطاطس بابريكا او شطة حارة



لعمل الصوص نقطع فلفل الوان احمر واصفر وبصلة متوسطة مفرومة


ثم نقوم بتحمير جميع المكونات السابقة جيدا مع اضافة الملح والفلفل والشطة الحارة وثوم مفروم







ثم نضع عليه

كوب عصير ليمون
1/8 كوب عصير برتقال
1/4 كوب كاتشب
1/4 كوب من الخل الأبيض
ومعلقة عسل كبيرة
ومعلقة مسطردة ونقلب جيدا ثم نضع معلقة متوسطة نشا حتى يصبح للصوص قوام ونقلب جيدا


وتقدم مع اضافة السمسم للصوص



جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

إرسال تعليق