طريقة عمل كفتة داود باشا بكل بساطه






وصفة راقية لطريقة عمل الكفتة (كفتة داود باشا) اللذيذة وهي من الأطباق الشهيرة في بلاد الشام.

المقادير:

1/2 كيلو لحم ضانى او بقر 

5 حبات بصل (فوائد البصل)
5 فص ثوم (فوائد الثوم)
1 فنجان بقدونس
ملح وفلفل اسود
بهارات مشكله

6 شرائح عيش توسط
5 حبات طماطم عصير
2 معلقه كبيره معجون طماطم
1/2 كليو ارز مصرى
100 جم شعريه
مرق دجاج لطهى الارز

طريقة التحضير:
تفرم اللحمه مع البصل والثوم والبقدونس فى المفرمه ثم تتبل بالملح والفلفل والبهارات وتكور كور صغيره ممكن نقليها فى الزيت او تسوى فى الفرن.
نحمر بصلتين من البصل المفروم فى الويت مع الثوم ثم نضيف له معجون الطماطم ويقلب لمده دقيقتين ثم نضيف عصير الطماطم ونتركه حتى تتسبك مع اضافه الملح والفلفل الاسود.
نضيف كرات اللحم الى الصلصه مع اضافه البقدونس المفروم.
تقدم مع الارز بالشعريه والخضار السوتي

جديد قسم : اطباق مالحه

إرسال تعليق