خبز البطاطا الحلوة بالخطوات المصوره



مخبوزات ريمونتى - متجدد






مخبوزات ريمونتى - متجدد

1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة


 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة

 1/4 كوب زيت نباتى

 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد

 1/4 كوب سكر

 2ملعقه خميرة فورية

 2 و نصف معلقة صغيرة ملح

بيضة فى درجة حرارة الغرفة


من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



مخبوزات ريمونتى - متجدد



مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد






مخبوزات ريمونتى - متجدد





مخبوزات ريمونتى - متجدد



اختبار تضاعف العجينة



مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد




مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد




مخبوزات ريمونتى - متجدد









مخبوزات ريمونتى - متجدد




مخبوزات ريمونتى - متجدد




مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد







مخبوزات ريمونتى - متجدد


جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

إرسال تعليق