خبز حلو محشو شيكولا وحلاوه طحينيه روعه مع الصور

خبز الحلاوة و الشكولاتةهو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز 
و هو من اصل
غربى
اضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا
مخبوزات ريمونتى - متجدد

مخبوزات ريمونتى - متجدد




الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد


للتزين 

بيضة مخفوقة

فانيليا
بشر ليمونة

للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)

العجينه 


6 اكواب دقيق
 2 ملعقه كبيره خميره فوريه
 3/4 كوب سكر

 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة

1 1/3 كوب حليب دافىء
 1/2 معلقة ملح

14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة 



مخبوزات ريمونتى - متجددمخبوزات ريمونتى - متجدد


امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات





مخبوزات ريمونتى - متجددمخبوزات ريمونتى - متجدد




قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول او تقطعيه بالطول لثلاث دون الوصول للنهايه ثم تضفر  هذة الشرائط المحشوه حتى نحصل على الشكل الموجود بالصوره او قدميه كما هو بشكل السويسرول المحشو كما بالصوره الاخرى 


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة والحليب 


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة






مخبوزات ريمونتى - متجددمخبوزات ريمونتى - متجدد




مخبوزات ريمونتى - متجدد



جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

إرسال تعليق