المكونات

القاعدة الإسفنج
½ كوب دقيق
1 ملعقة مائدة سكر
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية
½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة

العجينة
6 معالق مائدة سكر
1معلقة ملح
1/4 كوب لبن بودرة
4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
2 بيضة
بشر قشرة ليمونة
1 بشر قشرة برتقال
فانيليا
3 كوب دقيق
6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)

لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماءالطريقةاخلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىءبعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرةبعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليموناضيفى الدقيق بعد ماتنخليهو قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياهانا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر
حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيتغطيها و سبيها ساعتين تخمرقسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحتسخنى الفرن 10 دقائقلاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام عشان السوى يكون واحدكمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويسسويه لمدة 45 - 50 دقيقة

جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

إرسال تعليق