طريقة عمل عجينة وخبز الرقاق بالبيت من البدايه وبالخطوات المصورة من مطبخ سمسم





اليوم هنعمل الرقاق فى البيت لانه لا يباع عندى وعند كثير من الاحبه وخاصة البغربتهن
اما لما كنت فى مصر كنت اشتريه ألى وارتاح ولكن النفس امارة والواحد نفسه بتيجى عليه
وايه يعنى نتعب شويه وانا اعمل كميه بسيطه حوالى هنا كيلو او كيلو ونصف الا شويه


واحيانا بالمرة اى حوالى ربع كيلو ولكن حتى اعمل مرة واخلص وللعيد كترت لكيلو وربع تقريبا

بنعمل شبه تله من الدقيق وذرة الملح وفى وسطها نعمل شبة حفرة نضع فيها الماء


وبنعجن من بعمل دوائر من الداخل للخارج

ثم نلم العجين ممكن على الرخام نفرد ثم نطبق وهكذا 


عدة مرات متتاليه حتى التداخل التام للمكونات وحتى تنعم معنا العجينه


نفرد مع الضغط على العجين ثم نلم ولا نمل من هذا ان استغرق اكثر من ربع ساعه وانت


وشطارتك ولكن لا تبخلى عليها حتى تعطيك نتيجه مضبوطه
وممكن اثناء الفرد واللم تطرقى العجين على الرخام وكذا تلميه
لت وعجن بقى 

وهاهو انتهينا من العجن واللت كما يقال



ان حسيتى ان العجينه عايزة سائل وليست طريه وناعمه كما االمفروض ان تكون 
اضيفى اثناء عملية الفرد واللم للعجين قليلا قليلا من السائل الذى ااخترتيه وبسيط بسيط ولا تتعجلى فى الاضافه لان ممكن تكون غير محتاجه ولكنها لم تعجن بعد جيدا 
وان حدث العكس
اى العجينه لينه وتلتصق بيدك لا تقلقى ايضا
قومى برش قليل من الدقيق على الرخام او االطاوله وافردى العجين ولميه عليها مرة فمرة حتى تكون متجانسه طريه لا تلتصق  

سبناة يرتاح حوالى ساعه او اقل
ثم عملته اسطوانه وقطعتها بحجم صغير (لانى اريدة صغير مقاس البيركس  )



كورانا القطع الصغيرة هذة



سبناها ترتاح شويه



نفردها (الكور الاقدم اولا  )



كمان شويه من كل الجوانب



رقى قدر المستطاع وانت وشطارتك كلمارق كلما كان افضل



وممكن تنقليها للفرن على النشاب او بيدك ايهما اسهل

 



وهاهو وضعته بالفرن العااااااااااااااااااالى وفى الوسط والصنيه سااااااااااااااااخنه من قبل


والفقاعات بدات تظهر








احبه محمر شوى

ودول شويه فردتهم سميك شوى حتى يكونوا خبز منفوخ شوى ورقيق وقاسى نوعا



وهم بالفرن



احب هذا الخبز يفكرنى بعمتى لانها كانت تحبه  


وهاهو نهائى ومنتفخ




وهاهو الرقاق من كمية الدقيق التى شوفتوها (طلع عينى شويه فى الفرد )لكنه يستاهل لانه بيكون طعمه احلى بالبيت حقيقى وهذة الكميه تكفينى لاربع مرات حلو اوووووووووووى
وكل عام وانتم طيبين حبيبات قلبى يارب تعجبكم خاصة المحرومين من شرائه وحتى من لا يحرم ببيتك ومن يدك ومن مائك النظيف هيكون احلى بكثير صدقينى 0

خطيررررررررررر

 



 

وهاهو جاهز بعد عمله باللحمه المفرومه



خطيررررررررررر

هنااااااااا وصفته 
 


جديد قسم : مخبوزات سمسم

إرسال تعليق