السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
بسم الله الرحمن الرحيم
اليوم معى جديد بالكبسه انها بطريقه اقتصاديه
يعنى ايه ؟؟؟
بيكون دوما فى متوفر خااااااصه لمن يقيم بالسعوديه او الخليج,, ارز بسمتى ناضج ,كأن يكون متبقى من وليمه او غذاء او اشترينا مندى جاهز وياتى معه أرز كثير !! دوا اكثر من الحاجه فلا ترمى هذا الارز ومع سمسم تعالى نعمل منه احلى كبسه وممكن كمان بريانى بنفس الفكرة
تعالوا معا على الطريقه 000
اول شىء هنشوح اللحم وافضل به عظم ان امكن مع بصله وورق لورا وحبهان وعود قرفه ولومى 000
ثم هنضع عليها بعد التشويح وغلق المسام معجون طماطم او عصير طماطم اى ماهو متوفر لديك 00
تشويحه ثم مااااااااااااااااااء
حتى تمام النضج ونحرص ان لا نزيد الماء سوى القليل جدا منه كما بالصورة صوص امممم مع اللحم ومركز لان الماء تبخر وحرصت من البدايه ان لا ازيدة (اما فى الوصفه التقليديه
اى العاديه التى اسويها بكثر من المرق لان الارز هينضج فيه ويتشربه حتى يغطى الارز المرق وكافى لنضجه وبيكون الارز البسمتي منقوع من قبل )
هناتى للارز المطهو من قبل باقى مندى او اى طبخه عندك مصرى او بسمتى او امريكى كله ماشى بس الافضل البسمتى طبعا 00
هنضع نصفه ف حلة يفضل نوعها ثقيل 000
ثم اللحم بصوصه او مرقته البسيطه 000
ثم باقى الارز حتى نغطيه 000
هنغلق الحله بورق الومونيوم او قصدير 000 مع غلق الجوانب جيدا ثم نضع غطاء الحله 00
هنتركها على نار متوسطه حتى تبداء تسخن جيدا ثم على نار هااااااادئه حتى ساعه الا ربع او نصف ساعه على الاقل مع الكمر للارز 00
هنحمص مكسرات حسب الرغبه ومعها
زبيب منقوع فى ماء من قبل وممن ماء ورد 000
وبالف هنا ولا احلى منها والله ووفرتى رمى الارز ان وجد وان لم يكن الارز موجود ناضج هتضعيه عاااااااادى جدا فى المرق حتى يغطيه المرق وتنشلى اللحم او تتركيه معه وهذا ما اخالف السعودين فيه وهو ترك الحم ينضج مع الارز تانى حتى ينعم تماااااااااااما وبكون عامله حسابى فى سواة 000
اممممممممم
ولا احلى من كبسة سمسم
ممكن تسو معها دجاج بنفس الطريقه يقطع ارباع او انصاف وينشل بعد النضج وترشى عليه زيت وبهارات مشكله وتحمريه فى الفرن امممم
اتمنى اكون افادتكم يا غاليات وشرفتونى على كبستى
تعليقات: 0
إرسال تعليق