كتف ضاني ,فخذ ضاني مشوى بنكهة البرتقال خطير طعمه وريحته ومنظرة لا يفتكن من مطبخ سمسم ومصور الخطوات


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

كل عام وانتم بخير حبيباتى الغاليات سيأتى العيد قريبا بعون الله وبفرحته واكلاته الحلوة وما احلى مشوياته
واليوم كتفنا او فخذنا هنعصجه بتتبيله مميزة جدا فى الطعم والشكل افعلها مع الدجاج والبط والجمبرى كمان وجربتها مع الضانى وطلعت خطيرة

تعالوا معى بالصور والخطوات
كتف ضانى بالبرتقال

جففت الكتف بالمحارم او فوطه ثم نغزته حتى اضع به فصوص الثوم وزعتر او روز مارى لكن يكون اخضر افضل وممكن الروز مارى(حصى اللبان ) جاف لا مشكله بعدة اماكن متفرقه 


ثم هنفرم بصله ومعها فصين ثوم ان رغبتم او نكتفى بالثوم المنغز 
وكذا توابلنا ملح وفلفل وبهار اللحم وجوز الطيب وعصير برتقاله وممكن تضيفى اليهم بشر نصف برتقاله لكن تجنبى فى البشر اللب الابيض لانه مر ويكفى العصير ان رغبتى  




هندعك الفخذ او الكتف بالخلطه جيدا من كل الجوانب
ثم هنتركه لليله افضل فى الثلاجه بكيس نيلون مع التقلب كل كام ساعه على الجانب الاخر من الكيس 




ثم اخرجته ووضعته فى صاج او صنيه مدهونه زيت ورشيت عليه قليلا من الزيت وتركته مكشوف دون تغطيه من البدايه وكذا لم اضع تحته خضروات لانى اردته هذة المرة مشوى جاف شوى وليس مبلل بالخضروات وكذا من كمرته تحت القصدير  
وهنا بضعه على حرارة 180 درجه مع التقليب وياخد وقت اطول مما غطيته   ولكن الطعم ايضا بيختلف  


وها هو بعد النضج التام واختبا لحمه جيدا






جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق