الأحد، 19 أكتوبر، 2014

عدة طرق لطهو الاستاكوزا,ام الروبيان, الكركند مع تنظيفها بالخطوات المصوره من مطبخ سمسم


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم


هلا بالغاليات كيفكم حبيباتى يارب دوما بخير

معا عدة طرق لطهو الاستاكوزا





الاستاكوزا المشويه

اولا

هنظفها من اى اتربه عالقه بها او اوساخ تحت الماء الجارى

ثم يشق الظهى كما بالصور وتنظيف ما به ان وجد




عملت خلطه مكونه من ثوم وكمون فلفل اسود وخضرة وزيت وجنزبيل ولك الخيار فى اى خلطه



وحشوتها من الظهر كما بالشكل 00

وضعتها على الشوايه وممكن بالفرن او على الفحم 000



سويت خليط من الليمون والزيت وكنت اسقيها به من وقت لاخر كما بالصور 000




وها هى بالف هنا حبيباتى


الطريقه الثانيه

استاكوزا صنيه





هنا بعد تنظيف الاستاكوزا رصتها بصنيه ثم وضعت شرائح من الفلفل ولثوم والبصل والكرفس والطماطم ورشة كمون وفلفل وببريكا 00
وقليل من الماء حوالى ربع كوب فقط وتركتهم على النار حتى تغير لونها ونضجت



الطريقه الثالثه

الاستاكوزا على البخار

نفس ما سبق من اضافات على الصنيه ولكن هنا الاضافات مع الاستاكوزا وهى بمصفاة وتحتها حمام ماء مغلى حتى النضج 000



وبالف هنا حبيباتى




اتمنى تعجبكم الطرق وجربوها ومن نظرى افضل الطرق هى الصنيه سهوله وخفيفه وطعمها رائع ونفذوها كمان مع الكابوريا او الجمبرى خطيرة



  








0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More