افضل الطرق للحصول على البطاطس المقليه المقرمشه بقليل جدا من الزيت


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



الطريقة عبارة عن بطاطس مقطعة على هيئة اصابع زي المقلية بالظبط وكما هى الخطوات تنقعيها بالماء المملح عاااادى جدا ثما ماياتى تفعليه
بعد تقطيعها تسلقيها نصف سلقه ثم تجففيها ن الماء


ثم تدهن بفرشاة قليل من الزيت حتى يغطيها من كل الجوانب وملح وفلفل ان رغبتى
ثم فى صنية تيفال او عاديه لكن لو عاديه ادهنيها او على ولرق زبدة وتوضع في الفرن حتى تصبح ذهبيه

والطريقه الاخرى هى ان تقليها بعد السلق وهى مقطعه اصابع فى الزيت عادى بالزيت كما تقلى اى بطاطس ولانها نصف مطهيه من قبل اى مسلوقه نصف سلقه لم تتشرب زيت كثير وكمان لا تاخذ وقت فى الزيت كثير 
والوصفتين صحيتين لكن اكثرهم صحيه طبعا من قلت فى الفرن فسعراتها بسيطه جدا للدهون التى تكاد تنعدم وممكن تجديها نزلت فى الصنيه كمان


جربوها وعلى ضمنتى
صحية وشهيه ومقليه مش مشويه فى الطعم


جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق