طريقة عمل الشاى الشاهى الكشري مع نصائح لعمله وتقديمه من مطبخ سمسم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم



احيانا لا احتاج من كل هذة الدنيا سوى كوب شاى مظبوط او فنجان قهوة ههههههههه شوفتوا كيف انا متواضعه وبسيطه ,,


لكن احب الشاى المظبووووط
وكلمة مظبوط دى بقى لها اكثر من مدلول
ناس تحبه خفيف فهذا هو المظبوط عندها او العكس ثقيل 

لكن نتفق ان غلى الشاى مع الماء على النار فكرة غير صحيه ابداااااااااااا

بل ممكن تضيفى الشاى الى ابريق الماء وهو يغلى ثم تغلقى النار فووووووووووورا بعون الله لا مشكله هنا ويفضل كمان ان تصفيه ان رغبتى فى لون احمر رايق حتى لا يخرط الشاى ويتقل اوى 000

ولكن منا مزاجه فى كوبه لكن يظل ايضا مقايس ثابته للشاى المظبوط

وهى اللون
يكون احمر او نبيتى فاتح
السكر لا تزيديه حتى تحسي بطعم الشاى
الماء لا يغلى كثيرا على النار حتى لا يغير لونه
ابعاد الشاى عن اخذ روائح من المطبخ بان يكون فى اناء محكم جداااااااا ويغلق بعد الاستخدام فورا

ممكن تنكيه بالجنزبيل - النعناع - المراميه - الورد - الريحان 00(الحبق )اى ما تختارى
وما عليك سوى وضع هذة الاوراق مع مقدار الشاى ولو جنزبيل ممكن شريحه مع الماء وهو يغلى او قليلا من البودرة منه

الطريقه بكل بساطه
هنغلى الماء
ثم هنأتى بكوب او فنجان (مزاج شخصى لا احب اشربه سوى فى كوب او مج زجااااااااجى هههههههه) ثم النكه التى تحبيها او كما هو سادة مقدار ملعقه صغيرة لكل كوب او اقل او فتله 00
وبس بتتركيه دقائق يخرط حتى الحصول على اللون المثالى
وبالف هنا

والشاى بحليب ما عليك سوى ان تغلى الحليب بدلا من الماء ان اردتى نكه قويه للحليب
او تعمليه كما هو لكن اخف ثم تصبى نصف الكوب والنصف الاخر حليب
لكن نصيحه
الشاى يضيع معظم فوائد الحليب بالمزج معه فان استخدمتيه هيكون للطعم ومزاجك به فقط

كمان لالالالالالالا ينصح بشرب شاى بعد اكله بها حديد مثل السبانخ او الباذنجان لانه يؤكسدة ويكسرة
اتمنى اكون اضفت لك جديد عن الشاى حبيباتى
دعواتكم

جديد قسم : منوعات