السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
هلا بالغاليات منورين حبيباتى
هذة البيتزا كانت من ضمن 5 بيتزات اشتركت بهم فى مسابقة نجوم حواء لافضل بيتزا
هذة البيتزا كانت من ضمن 5 بيتزات اشتركت بهم فى مسابقة نجوم حواء لافضل بيتزا
وهذة بالجمبري او الروبيان وممكن بدله شرائح السبيط او الكليماري واى ماكولات بحريه وكمان ممكن كوكتيل من المأكولات البحريه معا
وكمان هعطيكم طريقة البيتزا التقليديه
وهي تمتاز بانها سريعه فى التخمير لاننا بنحفز العجينه جيدا
كمان هشه وطريه واقتصاديه لانها بدون محسنات كالبيض والحليب لكن نتيجتها رائعه لو احترمتي تكنيك الخمور وخمرت كويس وخي هذة المكونات ومضمونه بعون الله من سمسم
وهي تمتاز بانها سريعه فى التخمير لاننا بنحفز العجينه جيدا
كمان هشه وطريه واقتصاديه لانها بدون محسنات كالبيض والحليب لكن نتيجتها رائعه لو احترمتي تكنيك الخمور وخمرت كويس وخي هذة المكونات ومضمونه بعون الله من سمسم
بيتزا الجمبري او الروبيان بالخطوات المصوره وطريقة عمل البيتزا التقليديه السريعه
المقادير
5 ملاعق كبيره سكر
2 ملعقة طعام خميرة فورية
2 كوب ماء دافىء
رشة ملح
2 كوب دقيق أبيض
" تخلط كل هذة المقادير بالمضرب اليدوى السلك حتى لا تتكون كتل بالعجين "
وستكون العجينة لينة جدا .. لأنها جزء من المقادير ..
وستكون العجينة لينة جدا .. لأنها جزء من المقادير ..
أتركيها لمدة 10 دقائق او ربع ساعه لتخمر وبمكان دافى مغطأه بفوطه نديه ..
ثم ضيفى عليها
1\2 كوب زيت ذرة
ثم 3 اكواب دقيق تدريجيا حتى تتشكل عجينه ملساء طريه مثل الفطائر
ثم ضيفى عليها
1\2 كوب زيت ذرة
ثم 3 اكواب دقيق تدريجيا حتى تتشكل عجينه ملساء طريه مثل الفطائر
هذة العجينه تكفي لعمل بيتزتين كبار وممكن تعملي نصفها او تفرزي الباقي بعد خموره 3/4 الخمور
أبدأى بفردها بالصينية مباشرة فلا تحتاج لأن تخمر مرة ثانية وهذة ميزتها أنها سريعة جدا
ولكن دعيها ترتاح وتستعيد خمورها فى الصنيه قبل وضع الحشوة 00
فى هذة الاثناء وهي الخمور الاول جهزت سريعا الجمبري او الروبيان
فى طاسه وبها قليل من الزيت او الزبد فقط شوحت فص ثوم مع الجمبري وممكن تزيدي بصل او فلفل حلو مجرب ورائع
ولا ياخذ وقت ابدا فقط حتى يمتص مائه ولانه كان مجمد نزل شوية ماء وتركته حتى امتصهم دون اضافة اى سوائل اخرى غير الزيت وشوحتهم حتى جفت مائه مع الفلفل والبهار ورشة خفيفه كمون ,,
ولا ياخذ وقت ابدا فقط حتى يمتص مائه ولانه كان مجمد نزل شوية ماء وتركته حتى امتصهم دون اضافة اى سوائل اخرى غير الزيت وشوحتهم حتى جفت مائه مع الفلفل والبهار ورشة خفيفه كمون ,,
جربت وصفه بالتلفذيون وببرنامج شهير ان اضعه ني ولكن مع الاسف نتيجتها سيئه جدااااااااا ولا تجربوها الافضل تشويحه ولا ياخذ اكثر من دقيقتين ونفس الحال لو فى مأكولات بحريه سبيط او كابوريا قطع ,,
ثم فردت العجينه ووضعت صلصه حمراء وفوقها الجمبري
ثم شرائح صغيره ورفيعه من البصل والطماطم والفلفل الرومي والزيتون كل رشة لحالها حتى بالنهايه وضعت الجبن الموتزاريلا
وها هي ساحت بالفرن ولكن لم تحمر لاني وضعت البيتزا باخر رف وحراره عاليه حتى نضج القاعده وممكن ترفعيها للوسط حتى تاخد لون بسيط للوجه ولكن احذري ان يجف الجمبري ويكون مثل الاستك
بالف هنا يا غاليات
دعواتكم
دعواتكم
تعليقات: 0
إرسال تعليق