جلاش باللحمه المفرومه والجبن ولا اسهل من كدة وطعم اممم من مطبخ سمسم



 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم
جلاش باللحم المفرومه والجبن اسهل
السماح ما صورت الخطوات يا غاليات لانه على الجهاز من زمان اوى  وما كنت مهتمه بالامر , لكن اتمنى يكون الشرح وافى

انا احبه لانى اسويه حلو وبغير نكهاته كمان

مقاديرنا هنا
لفة جلاش او بقلاوة او ورقه كيف ما هتسموها

لحم مفروم معصج بالبصل والفلفل الاخضر والبهار

جبن لو رغبتى اى نوع يصلح للافران

كوب من الحليب وربع كوب زيت او زبد وبيضه وفلفل اسود كلهم يخلطوا معا ليكونوا التسقسه التى يسقى بها 00

زيت او زبدة اضل للدهن بين الطبقات

وبس ههههههه



الطريقه كالمعتاد
هنجيب ورقتين او ثلاثه من الجلاش ونفردهم فى صنيه مدهونه وندهنهم بالزبد او خليط الزيت والزبد
ثم نكرر العمليه حتى ناتى لنصف الكميه من الجلاش 000
ثم هنضع اللحم المفروم المعصج وممكن كمان دجاج مشوح مع خضار امممم وممكن خضار فقط مشوح او كبد وقوانص معصجه بالبصل والفلفل الاخضر 00
اى ما تختارى وتحبى 00

ثم هنضع النصف الاخر كما سبق ورقتين ثلاثه ثم ندهن حتى نفاذ الكميه 00

ثم هنقطع الصنيه مربعات سمبوكسات حسب ما تحبى 000
ثم على الفرن فى الوسط حرارة فوق المتوسط 200 تقريبا 00

فقطططططططططط 5 دقائق الى 7 دقائق حتى يتشرب الدهن الذى بينه ويورق شويه ولا يعجن 00

ثم هيخرج من الفرن نسقيه خلطة التشريبه السابقه بالمقادير بعد مزجها جيدااااااااااا
ونورزعها حتى تتوغل فى كل اركان الصنيه وممكن نرفع بطرف شوكه قاعدة الجلاش حتى تتخللها 00
ثم على االفرن تانى حتى يحمر وينفش ويستوى مش هياخد وقت كثير 000

 
جلاش باللحم المفرومه والجبن اسهل


اممممممممممم هو مش محروق ولكن الفلاش مع التصوير طلعه غامق شويه لكن ولا احلى من لونه وقرمشه وطرى من جوة 000
جلاش باللحم المفرومه والجبن اسهل


وها هو من الداخل وكنت زدت فى اللحم له المعصج واكتفيت به كغذاء دون اى اضافات جنبه
وبالف هنا حبيباتى

جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق