طريقة عمل الحواوشي المصرى بالصور والخطوات المفصله من ايد سمسم وطعم وريحه وااااااااو

 بسم الله الرحمن الرحيم







اليوم جايبه لكم اكله انا احبها صرحه اوى واحب رائحتها وتوابلها وطعمها وخاااااااصة بالشتا ء بتدفى اكيد



وكمان انا اعمله حلو وبيعجبنى تعالوا معايا نشوف كيف سويته



هاهى اللحمه فرمتها وبها نسبة دهن لا تقل عن الربع لان هذا الطبق يفضل ان يكون باللحم نسبة دهن ومعها بصل وممكن تضعى للنصف كيلو لحم ربع كيلو بصل وان رغبتى فى زيادة لا مشكله وكمان قرن فلفل حار فرمته معاهم وفلفل اسود وبهار لحم مشكل زيدى منه لا مشكله فهذا الطبق مبهر زيادة ويعطى له طعم ونكهه حلوة وبرشة جوز الطيب وملح طبعا







وهاهى خلتطها جيدا معا واندمجت كلها وتجانست






ثم احضرت رغيف خبز ممكن مصرى او ابيض عادى المتوفر لديك وانا افضل المصرى ووضعته على ورق الومونيوم وممكن ورق زبدة عادى وقبل وضعه رشيت قاعدته بالزيت حتى لا يلتصق , وفتحته كما بالشكل من كل الجوانب وحشيته باللحم وضعى الكميه المناسبه لك لا مشكله






ثم اغلقته ورشيت عليه زيت من الخارج حتى يحمر كويس ولا يلتصق بالقصدير






ثم فى الفرن وحرارة فوق المتوسطه حتى نضج اللحم ويحمر شوى الخبز ويحمص سنه وممكن ان اردتيه كرسبى اكثر تفتحى شويه عليه القصدير حتى يحمص ولا تغالى فى الامر حتى يكون معك طرى وفى نفس الوقت محمص وليس قااااسى





وهاهو من الداخل وحار وبخارة طالع وبيدفى  




وبالف هنا حبيباتى وسهل وطعمه حلو وقطعى الخبز ارباع حتى تعرفى تاكليه وهو حار طبعا وممكن تعملى الخبز انصاف ولي كامل وتلفيه وممكن ارباع كما يحلو لك انا عن نفسى اعمله كامل ثم اقطعه
وفى طريقه اخرى اعملها احيانا وهى دهن صاج ومن ثم دهن الخبز من الوجه بالماء حتى لا يجف منك زيادة وقاعدته مدهونه زيت حتى لا يلتصق ثم فى الفرن دون كسوته بالقصدير او ورق الزبدة وقرب النضج تدهنيه زيت حتى يحمر كويس ويكون كرسبى ويحمص شوى لكن لو تركتيه كما هو بالصاج دون رش ماء او زيت هيجف منك جدا وستحصلى على خبز محمص قاسى واللحم قد لا ينضج جيدا
وممكن تسخنوة ان بقى منه شىء فى طاسه مدهونه بقليل من الزيت وعلى نار هادئه ومغطا

وممكن تسوه من البدايه بالطاسه مع قليل دهن او زيت 


جربوا التحبوة لانه يستحق التجربه وسهل والى لقاء اخر مع الحواوشى الاسكندرانى او فطائر اللحم

موجوده بمدونتي بقسم الفطائر والمعجنات




وايضا
مع تشكيله رائعه من الفطائر والمعجنات






جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق