السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
صنية القرع
العسلى او اليقطين بالبشامل ومصورة الخطوات
المقادير
اولا الكميات حسب الرغبه والذوق والمتاح
اولا الكميات حسب الرغبه والذوق والمتاح
قرع عسلى
سكر
دقيق
زبد
حليب
مكسرات وزبيب وجوز الهند
سكر
دقيق
زبد
حليب
مكسرات وزبيب وجوز الهند
الطريقه مع الصور
شقى القرعه وتخلصى من البذر بكحته بالملعقه كما بالصورة (ولا ترمى البذر حمصيه وقزقزيه )
فى ناس بتسلقه ولا انصح بهذا بل الافضل حتى تحتفظى بطعمه ونكهته الهادى والمييز ولا يضيع بالماء
قطعيه كما بالصورة وقشريه او كما هو وضعيه فى الفرن لحاله ودون اى شىء
قطعيه كما بالصورة وقشريه او كما هو وضعيه فى الفرن لحاله ودون اى شىء
بعد حوالى نصف ساعه فى حرارة فوق المتوسطه اختبريه حتى يكون طرى جدااااااااا ونضج ولا تتركيه زيادة حتى لا يحترق او يجف منك
هنقشرة من قشرته ان لم يكن قشر من قبل وكسلتى مثلى وكمان تقشيرة صعب مرة لكن كدة سهل جداااااااااا
هنضع عليه سكر ومكسرات وجوز هند وزبيب ورشة فانيليا
وممكن كما هو اى ما سبق تضيفى عليه بيضه او رشة دقيق حتى يمسك واسويه كدة وبيكون رائع كمان لكن هنا لم افعل هذا وضفت بشامل حلو 00
وهو بشامل عادى جدا بتحمصى ملعقة دقيق قليلا فى ملعقة زبدة او اكثر ثم كوب حليب مع التقليب المستمر حتى يكون قوام كريمى ناعم وممكن تزيدى قشدة او كريمه لبانى عليه او اكتفى بزيادة الزبدة حتى طعتيه طعم اكثر تميز 00 ممكن انزله لو تحبوا ,,
وهو بشامل عادى جدا بتحمصى ملعقة دقيق قليلا فى ملعقة زبدة او اكثر ثم كوب حليب مع التقليب المستمر حتى يكون قوام كريمى ناعم وممكن تزيدى قشدة او كريمه لبانى عليه او اكتفى بزيادة الزبدة حتى طعتيه طعم اكثر تميز 00 ممكن انزله لو تحبوا ,,
ثم فردت ما سبق فى صنيه وكمان غطيتها بشوية بشامل
رشة مكسرات على الوجه وكان عندى جوز هند فرش بشرت منه قليلا
على الفرن فى الوسط حرارة 200 وامممممممممممممممممم
بالف هنا
ولا يفتكن بالمارينج هنا بمدونتي بذات القسم
تعليقات: 0
إرسال تعليق