طبقات المهلبيه والبسكوت وصوص قمر الدين ,احلى حلى برمضان ومصور الخطوات من مطبخ سمسم




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
بسم الله الرحمن الرحيم


 
ولا تفتكن طريقة  المهلبيه بذات القسم بمدونتي مفصلا وهي ..





نبداء بالمهلبيه وهنا وضعت اللبن وعليه قطعه صغيرة من الزبد (تعطى طعم طيب للمهلبيه )
وحليته بالسكر حسب الرغبه وقليل من الفانيليا

ثم على النار الا ان غلى ثم ذوبت النشا فى كوب به لبن بارد ولكل كوب لبن حوالى ملعقتين كبار نشا واضفته مع التقليب المستمر حتى تكونت المهلبيه 



ولا تغالى فى غلظتها بل اجعليها كريمى وخفيفه شوى وليست ثقيله افضل 

 

ولكنى لم ادمج بعد بين الثلاثه طبقات كما فعلت بوصفة المهلبيه ... معا وشاهدت مرة ببرنامج رمضانى دمج الثلاثه وعمل منه تراميسيوا عجبتنى الفكرة لانى مجربه كلا منهم معا لكن ما عجبنى ان اسويه تراميسيوا عربى لان التراميسوا هذا قصه تااااااااااااانيه بعون الله انزله 

المهم

هنعمل كستر او مهلبيه بحليب وطريقتها بالمدونه
بعنوان لا تفتكن مهلبيه ثلاث طبقات 
ولكنى هنا زدت عليها شيكولاته بيضاء مثل ما شوفت بالوصفه وهى التى بالمغرفه امامكم مع قطعة الزبد وممكن بدل الزبد يكفى الكريمه اللبانى او قشطه


اما الكميه فهذا حسب البيركس او الصينيه وممكن كمان تعمليها بكاسات صغيرة كل فرد لحاله 


وحتى لا تحتارى كوب الحليب ياخذ حوالى ملعقتين ونصف نشا
والسكر حسب الرغبه وممكن تضيفى نصف ملعقه زبدة وملعقتين كبار شيكولاته بيضا ان رغبتى 

ولا تغالى هنا فى سمكها اى لا تكون غليظه بل نريدها كريمييييييييييي وناعمه فخفيها بقليل من الحليب ان فلت الامر منك واعمليها على نار هادئه واتبعى طريقتى بالرابط حتى لا تتعبى بالتقليب من بدايتها 




ثم احضرت شوية قمر الدين
وقطعتهم وحطيت معهم قليل من الماء والسكر ماء فقط يكفى لان ينفك القمر الدين فيه ويعطينى صوص خفيف شوى ولا اى اضافات اخرى 


وهرستهم بالهراسه او الخلاط حتى ينعم الخليط



ثم رصيت البسكوت(اى بسكوت تحبيه سادة افضل   فى الصنيه وغطيت الاماكن كلها تقريبا


ثم وضعت صوص قمر الدين


عليه كله وهو ساخن حتى يتشربه البسكوت  
ثم راق المهلبيه

وهى ايضا ساخنه 



ثم بسكوت كمان


ثم فوقه نفس الشىء صوص القمر الدين  
ثم اخر شىء المهلبيه

وزينيها حسب ذوقك ورغبتك
 

وهذا شكلها وهى مقطعه بالصنيه بعد تماااااااااام البرودة والتماسك وما بتاخد وقت كثير 
 

 
فكرتها بسيطه جدااااااااااا لكن نتيجتها روووعه فى الطعم والمنظر

راق بسكوت ثم مهلبيه او قمر الدين ساخن ثم بسكوت ثم اعكس مهلبيه او قمر الدين واخر شيء مهلبيه او قمر الدين انت تختاري هذا 
جربوها ولن تندموا مناسبه جدااااااااا فى رمضان والعزومات وسهله فكرتها جداااااااااا
قدموها بطبق كبير لضيوفكم وقطعوا امامهم او لهم قطع او باطباق صغيرة لكل فرد طبق
حسب الذوق وبالف هنا حبيباتى 
وكل عام وانتم بالف خير يارب 
ولا تنسونى بدعوة حلوة امانه عليكم


جديد قسم : حلويات سمسم

إرسال تعليق