طاجن الخضروات واللحم والكريمه والباف باسترى ومصور الخطوات خطير من مطبخ سمسم لا يفتكن



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



اليوم هقدم لكم طبق هو اصله انجليزى فى فكرته 
وهى الطاجن ايا كان خضار لحم دجاج  
ومغطأء بعجين سواء عجين فطائر او باف باسترى
او عجين بخميرة او بدون  
وهم لا ياكلوا اى الانجليز معه ارز او مكرونه او خبز   بل يستكفوا بهذا العجين وصراحة يا بنات الفكرة بتعجبنى وبحس ان الطاجن مكمور تحت العجين وياكل معه العجين امممممممممم
جربته مرة بعجينه فطاير   مكونه من دقيق وزبد وماء وكانت خطيرررررررررة 



واليوم جبته لكم معى الطبق بعجينة الرقائق او الكرواسون او الباف باسترى اممممممممممم على الطعم والشكل تشرف خاصة فى العزومات وجديدة على المطبخ العربى عامه


هنا عملته بلحم شرائح استك او اى جزء   لا يهم بل يفضل ان تكون مقطعه صغير وشوحتها فى قليل من الزبد والفلفل الاسود حتى شبه النضج وغلق مسامها





ولو اللحمه كبيرة شويه هضيفى ماء قليلا قليلا حتى تستوى وتكون طريه ولكن هتتركى الماء حتى تمتصه كله ولا يبقى سؤال  



ثم وضعت خضروات واى ما تحبيه هنا كان بسله وجزر وبصل اخضر ممكن بصل عادى لكن الاخضر هنا وجدت له طعم مميز جدا وجديد  
فاى خضروات تفضليها مقطعه صغير ومعها بصل ولا داعى لاضافة الطماطم فى هذة الوصفه حتى لا تشتتى الطعم لانى ظبطتها على طعم كريمى ناعم وهتشوفوة 
 .


اخدنا الخضروات تشويحه وتبلناها بملح وفلفل ثم اضفت لها قليل من الدقيق حتى يكون صوص خفيف لا تكثروا منه



وشوحتهم حتى تشرب الخضروات الدقيق وغلفه
ثم وضعت ماء حتى غطاهم وتركتهم على نار هادئه حتى ينضج الخضروات نصف نضج فقط





واوعوا يلزق منكم الخضار وتبوظوا الطبخه خلوا النار هادئه حتى تتسبك وان وجدتى الدقيق غير كافى حلى شويه بماء لكن لا تغالى الدقيق فقط حتى يعطى المزيج نعومه ويكون سميك سنه او كريمى وليس به ماء



وبعد ان نضج الخضار شوى وتفاعل مع الخلطه وضعت علبه قشطه وممكن كريمه لبانى ايهما متوفر وممكن زبادى لو تحبى طعمه حامض شوى وممكن قطعة زبدة للتسهيل مع قليل من الحليب وتكونى من الاول مركزة القوام شوى (مسهلاها خاااالص اهو باكثر من بديل  ) 



.


وهنقلب الخليط ثم هنغطى الطاجن او البيركس بعجين الباف باسترى الجاهزه مربعات تقطعيها او انت عملتيها 



هنكمل الرص وندهن الوجه بحليب وصفار بيض او بيض وحليب او حليب بودر مخفف بقليل جدا من الماء وعليه سنة سكر 


.


هنخرمها شويه لخروج البخار
وانتظروا احلى طعم واحلى شكل كانت والله خطيرررررررررررة مرة







جربوها خطيرة وهذة التشكيله من الخضروات كانت رهيبه معا ومتجانسه وممكن تضيفى بطاطس او عود كرفس واجعلى القوام كريمى ناعم ليس سميك او غليظ  


جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق