طريقة عمل المارون جلاسيه لأول مره بالخطوات المصورة من مطبخ سمسم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم




طريقة عمل المارون جلاسيه بالبيت خطوة خطوة ومصور






هلا هلا بالحبيبات
اليوم عزماكم على حلا فاااااااااااااااخر وغالي جدا ومعروف سعرة فى كل البلاد ولا يوجد سوى فى المحلات الفاخرة
اليوم هنسويه بالبيت

كنت سويته من سنوات فى بداية زواجي على البلح نفس الخطوات ولكن حشوته وقتها قرنفل وكان ممكن لوز كمان وبشرته اولا طريقه غير فقط لتجهيز البلح نفسه بعون الله فى موسمه اسويه لكم
لكن الفكرة واحدة وهى تسكير الحلويات ودخول السكر لها على مراحل مع رفع التركيز وهذا درسته بالتفصيل وانا بالصف الثالث الثانوي بقسم الزراعه حيث كان تخصصي المفضل ,,

المهم دورت على النت على طريقه بالخطوات المفصله لم اجد حتى فى المواقع الاجنبيه لم اوفق !!
كله بيتداول لوصفه مترجمه بدون تفصيل 000

فجلست مع حالي لاتذكر ما درست ومثل ما فعلت من سنوات فى البلح 00000000
تعالوا نشوف معا



المارون جلاسيه يصنع من الكستناء او ابو فروة او البطاطين او القسطل 00 كيف ما يسمى ,,
حوالي كيلو ويكون وزن الحبه ثقيل اى صابح


فى طريقتين لتقشيرة
اما يشق خفيف بطرف سكين ويوضع فى الفرن فى حرارة عااااااليه حوالي ربع ساعه فقط حتى يقشر وممكن يطرقع هههه
اما انا اتبعت طريقة السلق لاني اخاف من طرقعته هذة ان حصلت
وشوفي اي طريقه تناسبك جربي فى كام واحدة حتى تعرفي ايهما اسهل لك ,,
هنضعه فى ماء يغلي لمدة ساعه على النار حتى تلين القشرة الخارجيه


هنبداء نقشرة وهذا اصعب جزء فى الامر خاصة لو كان نوع صيني غلس فى التقشير طبعا التركي افضل نوع ,,
فكرت حتى اقشرة بدون خسائر فى سن المقورة كما بالصورة


لو ابن حلال ممكن تطلع معه القشرة الرقيقه بالمرة بسهوله اما لو كان مثل النوع الذى عندي اوووو القشرة الرقيقه هتطلع عينكم هههههههههه وهتضعيهم تاااااااااني فى ماء مغلي ساعه حتى تتخلصي من القشرة الرقيقه




هنقشر بحرص جداااااااااااااااااااا حتى لا تتكسر الحبه من القشرة بعد ان تبرد تماااااما والذى يتكسر لا تخافي اعمليه وهنجمعه معا لكن لا تكثري من هذا




هنضعه فى محلول سكري بمقدار 3 اكواب سكر الى كوب ونصف ماء مع عصرة ليمونه وفانيلا او قطعة قرفه عيدان صغيرة 00

هيغلي لمدة ساعه على نار هادئه بعد الغليان 0


هيبات ليلة فى محلوله ومن ثم يصفى



ثم هنزيد المحلول السكري المتبقي من التصفيه
عليه كوب سكر ونصف ومعهم كوب ماء وعصرة نصف ليمونه لا تزيدي الليمون , حتى يغلوا ومن ثم ننزل عليهم الكستناء المصفى لثاني مرة خلي بالك وهتجدي مع الوقت المحلول لونه بيغمق وكذا الكستناء



هنتركه يغلي كمان ساعه بنفس الحال الاول على الهادي 00

ثم يبات فى محلوله ايضا ليله ثانيه
وهذة تاني مرة كما اكدت
ثم هيصفى بحذر شديد او تنتشلي حباته وباقى المحلول هنضيف عليه كوب سكر لنصف كوب ماء (او 3/4 كوب ماء حسب سماكة المحلول ان ركز اوي ارفعى نسبة الماء الى نسبة السكر اى هنضيف كوب ماء لكوب سكر او اقل حسب ما وجدتي سمكه )


هنا بالاسفل كان سميك المحلول شويه لدرجة انى خفت ان اصفيه يتكسر فوضعت كوب ماء على كوب سكر كما شرحت ولم اصفيه كمان بل وضعتهم على نار هادئه مع الماء والسكر حتى فك شويه وبداء يغلي وتركته يغلي ساعه لانه كما تروا بالصورة الاسفل سمك وغلظ لكن لم يجمد خلي بالكم والا خرب


وبهذا غلي الكستناء فى محلوله وبات فيه وصفي 3 مرات صح مع رفع تركيز السكر الداخل له (صحيح كنا بنضع فى كل مرة سكر ثابت وكذلك ماء لكن الذى رفع التركيز هو المحلول القديم الذى كان يغلي ويقصر معي ,,)


فى ثالث مرة بعد ان يبات هصفيه بحرص شددددددددددديد من محلوله او انتشله ولابد يكون محلوله هنا سميك شويه كما كان بالصورة هذة



هيتصفى برااااااااااااااااااحته خالص من السكر





على مصفاة يتصفى اكثر ان وجد شىء

وها هو حبيباتي ولا احلى ولا ارقى من هذا الطعم

خطييييييييييييييييييير وطعمه مميز مش مجرد فاكهه مسكرة لاء التسكير على مراحل(وهو الطريقه الاساسيه ) مع طعم ابو فروة جمييييييييل

واكييييييييييييييد عجب الكل





ثم هتضعى وحداته للتقديم فى ورق بليسيه او كما هي






هو بيتغطى فى الاصل بسكر ايسنج ولكني لا افضله فأخترت التغطيه شيكولا وجلاجسي كمان ليست شيكولا مطبخ حتى تليق به هههههههه




او سادة رااااااااااائع ايضا لكن بالشيكولا احلى واحلى






ممكن يلف فى ورق حلويات او الومونيوم ويقدم للضيوف 00







او كما هو بالطبق





او لو عندك علبه شيكولا قديمه تنفع برضوا 00


هذا حلا معقد شويه ويحتاج لصبر وفن ولكنه سهل جدااااااااا لو عرفتي صح الخطوات

هلخصها تاني لانى اعلم لا يوجد شرح لها مفصل وصحيح على النت كللللللللله

هنجيب ابو فروة ونقشرة سواء بالشوي فى الفرن بعد نغزة او السلق كما شرحت وجربي فى كام واحدة واختاري ايهما اسهل لان فى انواع من الكستناء ,,
هنقشر الطبقه السميكه وممكن تطلع معها الرقيقه
ثم على مدار 3 ايام
هنضعه فى محلول سكري ويبات فيه ثم يصفى
بيزيد المحلول يوم عن الاخر وهذة الطريقه الصح صعبه عليك ولا يهمك

فى طريقه اخرى اسرع وعلى مرة واحدة واعلم انكم هتختاروها ههههههههه ولكني حبيت اعرفكم بالطريقه الاساسيه للوصفه

وهى انك بتجيبى 2 لتر ماء عليه نصف كيلو سكر وعصرة ليمونه يغلوا وهو معه
على نار هااااااااااااادئه لمدة ساعتين ونصف
ويبات فيه ليله واااااحدة
ثم يبرد تماااااااااااااااما ثم يصفى وهيكون جاهز
وهذة طريقة الكروته ههههههه الجديدة وبرضوا طعمها ممتاز للناس الكسالا شويه انتظروها مني المرة الجايه


لما لم تقوليها لنا يا سمسم من الاول هذة الطريقه الاسهل  
هقول حتى اعرفكم وبالصور الطريقه الاساسيه التى يصنع بها فى فرنسا اصله وانصح بالاسهل الاول ثم لما تتمكني اعملي الطريقه الاساسيه ان رغبتي
اتمنى اكون شرحت وفصلت حبيباتي
حلا مميز لن تجديه معد فى اى بيت

وامانه عليكم من ينقله او يستفيد منه يدعو لي دعوة حلوة صادقه

وانتظروا مني وصفات اخرى احلى واحلى


جديد قسم : حلويات سمسم

  1. وااااااااو شكلها كثير حلو واكيد طعمها بيجنن تسلمي حبيبتي وتسلم ايدك ياااااارب ويجعل كل جهودك بميزان حسناتك ان شاء الله

    ردحذف
  2. انت الاجمل نعمه
    نورت يا قمر
    بارك الله فيك
    يسلم طلتك الحلوه

    ردحذف
  3. يسلمووووووووووووووووووووو

    ردحذف
  4. ماشالله يسلم ايديكي يارب

    ردحذف
  5. تسلم اديكى سمسم على المجهود

    ردحذف
  6. ممتااااااااااااز شكرا لك

    ردحذف