جمبرى بصويا صوص وجنزبيل على الطريقه الصينيه رائع فى طعمه وشكله مع طريقة تنظيفه وبالصور والخطوات من مطبخ سمسم


بسم الله الرحمن الرحيم

اليوم جايبه معاى اكلة
جمبرى هو مكانش اكله هو كان مثل المقبلات بجوار اكلة سمك عملتها وكابوريا وبعون الله اجيب لكن الكابوريا لانه كانت خطيرة ومع درس لن تنسوة من مطبخى 000
خلونا فى الجمبرى



طريقة تنظيف الجمبرى الصحيحه وبالصور



الاول نقوم بتنظيفه زين ومن بين الارجل واراس جيدا لان غالبا ما يعلق بهم اوساخ  


ثم نقشرة نبداء من الارجل ونطلع بالقشرة للخارج وكنت مصورها لكن ابنى صغير وما ضبطها كويس (كتر خيرة لانه صورنى وتعبته) وتركت الذيل حتى يمسك منه ويعطى منظر جيد

ولا تنسوا تعملوا من القشور شوربه والراس ولهذا اغسلهم جيد 

ثم اهم خطوة مع الاسف لا يعرفها كثير من الناس وهى خروج بيت الرمل او فضلات الجمبرى اى قناة الهضميه ولكى تصلى لها لابد من شق ظهرة كما هو موضح



وهى السوداء التى كالخيط الرفيع وفيها بلاوووى

وها انا اخرجها



ثم يا نجمات نظفت كله وعملت له خلطة توابل وكانت جنزبيل وثوم بودرة افضل فى الطعم حتى لا يظهر طعمه قوى اثناء التحمير وممكن تضعى ثوم ناعم وببريكا وهى اساسى عندى للاسماك وملح كمون طبعا وعصير ليمونه وعصجتهم بيها وتركتهم شوى



ثم فى طاسة خرط بصل صغير مع شوى زيت زيتون حتى اصفر شوى

ثم ضفت لهم فلفله رومى وفضلتها حمراءوخضراء بسيطكما موضح مقطعه صغير

ثم شوحتهم ثوانى ثم وضعت الجمبرى

وقلبت الكل ووضعت عليهم شوية صويا صوص



ثم قلبتهم وتركتهم ثوانى ثم ضفت ملاعق صغيرة ماء حتى لا يجف من الجمبرى ويقسو وممكن كريمه او مرق سمك وتركته دقائق بسيطه لانه لا ياخذ وقت وقدمته مع صلصة مايونيز وعليها صويا صوص وبالف هنا حبيباتى



جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق