الغريبه الناعمه جداا وبعدة اشكال على طريقة شيف محترف و بالصور والخطوات من مطبخ سمسم




بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ما احلا من الغريبه الناااااعمه لما تذوب بالفم ذوبااااااااااان ومن رقتها لا تعرفى تمسكيها بيدك وتخافى عليها  


عندى طريقه مميزة للغريبه امااااااااااااااانه بتعجب كل من ذاقها وفيها اضافه جديدة عليكم لكن تعطى لها نعومه وطعم غير


المقادير

2 كوب سمن عربى او بلدى او زبدة سايحه على الهادى حتى تخلصت من مائها كله  ثم تعاير 


كوب سكر بودرة
ربع كوب حليب بودرة

حوالى 4 كوب دقيق قد تحتاجي اقل فيضاف تدريجي وغالبا هتحتاجي اكثر حتى تلم معك الغريبه وتمسك 

وان احتاجت تانى تضيفى رش على مراحل حتى تتكون عندك عجينه نااااعمه لا تلتصق باليد وغير قاسيه بل ناعمه وطريه جدااااااااااا (ولابد وان يكون عندك حس بالغريبه حتى لا تزيدى الدقيق وتفقدى نعومتها او تقلليه وتحترق منك وتسيح  وتفرش فجربي افضل بواحده بالفرن .... وممكن تزيدى على ال 4 اكواب كوب او كوب ونصف من الدقيق حسب نوع الدقيق والسمن فدوما يختلف معى مقدار الدقيق عن كل مرة  


لا يوجد بيكنج بودر ولا بياض بيض واكدت حتى لا تضعوها من نفسكم لانه بينشف الغريبه  
الطريقه مع الشرح والصور

نضع السكر مع السمن ونضربهم او ندعكهم جيداااااااااااااا حتى يصيروا مثل القشطه الهشه



ثم نضع مقدار ال 4 اكواب دقيق والحليب البودرة  



ثم نعجن ونزيد من الدقيق حسب ما شرحنا وتتكون العجينه الناعمه الطريه التى لا تلتصق باليد  




ثم نجهز لتشكيلها وعملت منها حوالى حفنه او قليل بكاكاو بيكون طعمها خطير وكمان شكلها وبشكل بها   وممكن تزينيها بمكسرات او كما هى 



اشكال مقترحه للتزين

ممكن تعمليها مستطيل كما بالكل ثم فى الوسط لوزة مقشرة او عاديه  


ممكن تكورى منها كور صغيرة جدااااااااااا بالون الابيض وكذا الكاكاو وتضعى كل ثلاث او اربع كور بلون بجوار بعضهم ملتصقين بسيط ثم فوقهم كورة بلون اخر مثل ما هو بالشكل 



او كما بالصورة ايضا تاخذى جزء ابيض وبجوارة جزء كاكاو (قطع صغيرة منهم  ) ثم وهم معا تكوريهم بين يدك حتى تشكليها كورة وستجدى كل مرة انسجام مختلف من اللونين كما بالشكل  


او الشكل التقليدى دائرة واحب ان تكون على قد القطمه لانها نااااعمه جدا فلا تقسم او تفتت
وقد تزينيها بحبة من المكسرات  



وعلى الفرن حرارة 200 لاتغالى  نريدها كما هي بيضاء افضل كثيرا  ولا تحمريها ممكن تاخد ثلث ساعه ولما تخرج براااااااااااااحه جدا عليها واتركيها تبرد شوى حتى لا تتفتت  



ولا احلى من كدة والله تذووووووووووووووب
ذوووووووووووبان بالفم وما ينشبع منها حتى وهى دسمه هكذا ولو تلاحظوا بالصور انها شبه مطبقه او اصابعى معلمه عليا وانا اشيلها من نعومتها الفائقه من اولها لاخرا  


لا تفتكن احلى وانعم غريبه وهذة مقادير شفتها من شيف شامى بالتلفذيون وطبقتها كما هى وعجبتنى جدا ومن سنوات معتمة عندى ولا يختلف سوى مقدار الدقيق فقط حسب الحاجه ومع الوقت بتفهمى العجينه كويس 

وبالف هنا يارب وكل عام وانتم بالف خير

اماااااااااااااااانه
من يجربه وبنفس الخطوات ويعجبه يدعى لى بالستر دنيا واخرة وان يبارك لى فى زوجى واولادى واهلى ويغفر ويرحم ابي 

فى حفظ الله وامنه

جديد قسم : مخبوزات سمسم

  1. تسلم أديكي أنشاء الله أجرب

    ردحذف
  2. تسلم ايديك
    ممكن اسم الشيف الشامي لوسمحتي

    ردحذف
    الردود
    1. سامحيني والله ما اعرفه شاهدته بالتلفذيون من عدة اعوام مع اسامه السيد

      حذف