طريقة عمل بروستيد , كنتاكي , الدجاج المقلي , البيك , الارنب الجائع بالخطوات المصوره والتفاصيل حار او عادي وعدة طرق مختلفه من مطبخ سمسم

الماء المملح احصلي افضل دجاج


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





بنجيب الدجاجه ونقطعها لاكثر من 12 ققطعه خاصة لو اكبر من واحد كيلو صافى
ازاى يا سمسم
بنقطع الورك الى 3 الدبوس والفخذ اقطعه الى اثنين لو كانت الفرخه كبيرة شويه اقسمه بالطول او كما هو لو صغيرة الحجم
وكذا الصدر اقطعه الى 3 جناح وبه قطعه صغيرة من الصدر ان امكن وافضله ثم باقى االصدر على قطعتين
واخذ جزء الرقبه والظهر لحاله واقطعه لاثنين
وصلت المعلومه 00
او بجيب الجناح لو اجنحه فقط وبفضله كبير اى ليس اجنحه صغيرة حتى لا تجف منك
ثم كما هى او تقطعى الطرف الاخير الذى مثل الظفر


وتنظف القطع من قبل جيدا جيداااااااا وااكد بالفرك بين الثنايا بالملح والدقيق لان بيكون زغب علينا التخلص منه ثم وهاااااااام ايضا تقطعى بين المفاصل فى العظم اى تشقى فى المفاصل بطرف السكين وكذا تعملى شقوق فى كل القطع حتى تترشب التتبيله وكمان تنضج بسهوله فشقى شق بسيط فى القطع يتغلغل كل الانسجه حتى النهايه 000
ثم تصفى من الماء او تجفف بمنديل


عايزة تولعيها اكثر اى سبايسى وااااااااااو


هاتى حقنه او سرنجه دون السن واخلطى زيت وشطه حارة ناعمه ثم احقنى القطع بها حتى تتدخل فى اللحم واااااااااااو هاتوا المطافى ههههههههههه




ثم فى زبادى او روب ومعه ثوم بودرة او مطحون ناااااعم جدا وفرش وجنزبيل وملح وفلفل ورشة زعتر او بردقوش او اوريجانو ان حبيتى له نكه مميزة مثل الجاهزة وكذا لو رغبتى فى نكهه افضل ملعقة صغيرة بصل بودر وجد ماشى لم يوجد لا تضعى العادى حتى لا يحرقه 000
وقليل من الزيت لاندماج الخلطه وتشربها ان رغبتى
فقط وحسب الرغبه المقادير لكن يغطى الاجنحه كلها بالخلطه وازيدى الجنزبيل المطحون اى ملعقه كبيرة للكيلوا مثلا ومثلها ملح للدجاجه الكبيرة او حسب الرغبه00
ثم تدعك وتترك بالثلاجه ليوم او ليله افضل





واضعها بكيس افضل شىء واقلب الكيس على الجانب الاخر كلما فتحت الثلاجه 000


ثم تخرج وتاخذ حرارة الغرفه ثم تلف فى الدقيق فقط دون بيض الموضوع عليه شطه حارة ان رغبتى وقليل من الفلفل والملح او دقيق وعليه شوية دقيق ذرة حتى تكون كرسبيه او فرك تيمز او كورن فليكس 00 كله مجرب منى وجميل بس ابدائى فقط بالدقيق ثم نوعى فيما بعد واختارى ما يناسبك 000



وتترك لنصف ساعه تقريبا بالدقيق وكافى حتى لا تلتصق





ثم تقلى على نار متوسطه اووكد متوسطه اى غير عاليه او منخفضه والزيت غزير هاااااااام اى مغطيها كلها كما بالصورة ثم تغطى الطاسه او الحله التى تقلى فيها حتى تحمر التغطيه هاااااااامه لان الدجاج نى ومحتاج لحفظ الرطوبه مع الضغط 000




حتى تحمر وتقرمش وهنا غلعت الغطاء حتى تكون كرسبيه ويتبخر الماء الزائد وهى مغطسه بالزيت لاخر وقت ولكن بالصورة رفعتها حتى تروها فقط 00
هااااااااااااام لا يكون القطع فى الزيت ملزقه فى بعضها بل اعطيها متسع قليلا حتى تتحمر جيدا ولا تسلق بالزيت 00!!!!




وباخد حوالى ربع ساعه او ثلث ساعه بالكثير ولو اتبعت التعليمات هيكون رائع ومقرمش ومستوى من الدخل
وفى شىء اعمله شوفته ببرنامج امريكى لسيدة مخضرمه بالدجاج المقلى وقالت انهم يضعوا بصله شراح مع القلى بتعطى نكهه كتير طيبه للدجاج وتترك مع القلى حتى تحترق لا مشكله وجربتها وكانت راااائعه ونكهتها قويه ولا اضع وقتها فى الخلطه البصل البودرة لان هذا بيكون كافى 0
من ثم على ورق او مناديل لتمتص الزيت الزائد وبتكون رائعه




وهاهى من الداخل طريه ودون اى دم بها فى اى جزء من الدجاج ومن الخارج محرمشه




وبالف هنا جربوها مع نصائحى ههتعجبكم وتتلافوا معها خطاء حرقها دون النضج او اى مشكله اخرى 00
نصيحه هاااااامه اخرى انا بعملها فى حله صغيرة وعاليه حتى لا تطرطش الزيت وكمان اقتصد فى الزيت والزيت المتبقى منها بيكون طعمه ونكهته خطيرررررررة استعملوة بعد التصفيه فى الاكل حلو 000





وهذا كان بالكورن فليكس مع الدقيق





قدمتها مع سلطة كلو سلو وبطاطس فارم فريتس

بمدونتي بقسم الاكلات الصحيه . البروستيد الصحى وطعمه غير صحى



لا يفتكن وبالتفاصيل والصور تجربتي الناجحه الاحقه مع البروستيد ,كنتاكي 

هنااااااااااااا بماء مملح فقط اضغطوا للتفاصيل 
الماء المملح احصلي افضل دجاج



 كنتاكي الحليب 

هناااااااااااااااااااااا وصفته 

هناااااااااااااااا وصفة بروستيد الجمبري 

اجنحة الدجاج الحاره 




وهنا كنتاكي بدون نقطة زيت ؟!!

بروستيد, كنتاكى ,الدجاج الامريكى الشهير

هنااااااااااااااااا تفاصيله ها الصحي 




سمك بروستيد 



جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق