طريقة عمل باونتى الشيكولاته وجوز الهند بالبيت بطعمه الرائع والخطير بالخطوات المصورة من مطبخ سمسم

باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

هذا الحلا يا بنات سهل وخفيف وطعمه مثل شيكولاته البونتى بالضبط وكل من ذاقه طلب وصفته وفاخر فى العزومات

المقادير

3 كوب جوز هند ناعم
كوب سكر بودرة
2 بيضه
2 ملعقه كبيرة حليب بودرة (غير اساسي)
حوالى ربع  كوب حليب او اقل حسب ما تلم معك كما سأشرح 

جناش للوجه ان رغبت

الطريقه مع الخطوات المصورة


باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه

هنضع كل المكونات الجافه معا ونخلطها جيدا
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


ثم البيض كله  والحليب لا يضاف كله بل ثلثيه  او تدريجي , ثم نقلب حتى تكون مفروله غير متماسكه  وليست  لينه وخلى بالك من هذة النقطه حتى يكون طعمها خشن مثل البونتى وفاخر لابد ان تكون مفروله ليس لها عرق وفي وصفات تضع دقيق جربتها واكتشفت وظبت هذة بنفسي بدون دقيق
 
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


هتفرد فى صنيه مبطنه زبدة ودقيق او ورق زبده
ثم على الفرن حوالى 180 درجه حتى يصفر وجها
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه

عملت لها جناش مكون من شيكولا وكريمه خفق (حوالى نصف كوب كريمه سائله او علبة قشطه او قيمر ان لم توجد      يغلوا على الهادى جدا  ثم يضاف   كوب شيكولا  مبشوره ثم تغلقي النار ويقلب حتى يذوب الشيكولا  وممكن اضافة ملعقة عسل او جلو كوز 


ويوضع وهو ساخن  اي الجناش وهي بارده

ملحوظه ممكن مضاعف مقدار الجناش لو اردت الشيكولا اكثر مممممم
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


يفرد على الصنيه كما بالشكل
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


يدخل الثلاجه يبرد تمااااااااااااااااااما ثم يقطع صغير كما بالصور

باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه



يقدم كاجاتو صغير سواريه او بيتيفور سواريه
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه


ممكن يزين الوجه بمكسرات
باونتى الشيكولا وجوز الهند بطعمه

هذة كانت مقادير جاهزة شفتها بالنت لكن عدل عليها فى مقدار الحليب  وشلت الدقيق حتى اصل لارقى طعم لها يشبة الطعم الاصلى للبونتى

وبالف هنا حبيباتى
دعواتكم يا غاليات

وممكن تعملي الوجه بشيكولا بيضاء وسوداء اتعطيك شكل التموج المعروف 

جديد قسم : حلويات سمسم