رقاق باللحم المفروم والبط ومصور الخطوات ومن مطبخ سمسم رائع والصور تشهد


بط ورقاق باللحمه المفرومه






 الرقاق يشتهر فى مصر فى العيد جدا ويعمل باللحم المفروم



و اليوم يا بنات جايبه لكم بط ورقاق خطيررررررر باللحمه المفرومه  
دة غير انه بيطلع من ايدى احلىوالله فى الطعم وصابح واحمرة شوى  


الاكله دة من اكلاتنا الحلوة القديمه والمميزة بطعمها الخطير خاصة وان كانت شوربتها او مرقها لذيذ ودسم 




غسلنا البطه بالملح والخل والدقيق من الداخل والخارج ودعكناها جيدا وتخلصنا من الدهون الزائدة التى بمعدتها ورقبتها والغدد التى بها   ثم شطفناها جيدا




وشوحتها مع الفلفل وقليل من الملح والمستكه   على كل الجوانب



ثم نغمرها بالماء مع البهار الصحيح (ليمون جاف وحبهان وورق لورا
وعودان قرفه )



وبصله صغيرة ونسبها تستوى على مهلها  




ناتى للحم المفروم المعصج (وانا فرمته بالبيت واحمر بدون دهون كفااايه البط )نشوحه فى قليل من الزيت وانا لم اضيف زيت نهائى لان البطه كاااااااااااااافى دهونه ولك ان تضيفى لو ان المرق ليس دسم او حسب الرغبه (وعموما الرقاق يحب الدسم حتى يكون طيب )
وبعد ان يتشوح جيدا اضيفى البصله المفرومة وقليل من الصلصه او الطماطم وملح وفلفل وبهار مشكل  وممكن قليل من الماء حتى نضج اللحم 




وممكن فلفل رومى او حار ولا تفتحيه حتى لا يولعها (احتفظ به مغلق لنفسى )




ندهن الصنيه او البيركس بالزيت حتى لا يلتصق الرقاق وحتى يسهل قلبها ان رغبتى




ناتى بمرق البط اللذيذ ودعمته بمكعب ماجى غير انه لا يحتاجها



ونسقى فيها الرقاق





ثم نضعه فى الصنيه ونضغط عليه حتى يرتاح



ثم فى وسط الكميه تقريبا ضيفى اللحم المعصج




ثم غطيه بالرقاق المسقى شوربه او مرق



وبعد ان تنتهى زيدى على الوجه شويه مرق




حتى ان ضغطى على سطحه بالملعقه يطلع لك قليل من المرق (وهذا كافى لنضجه وعدم جفافه) نصيحتى لك 




ثم زيدى على الوجه زيت او سمن حسب الرغبه




ثم دخليها الفرن فى الوسط حتى تحمر شوى من الوجه والقاعدة ويتشرب الرقاق المرق
لا تاخذ وقت حوالى نصف ساعه حرارة فوق المتوسطه




ثم بعد ان سلقت البطه  نحمرها على كل الجوانب  




جديد قسم : مطبخ سمسم