السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كما وعدت هنزل مشاركتى بمسابقة افضل طبق معجنات تفصيلا
ناتى للعجينه وهى باختصار عجينه مضمووووووووووونه مني ومش اى ضمان والله خفه وهشاشه وطعم امممممممممممممم
وهى تتكون من بيض وزبت وحليب وتتخمر على مراحل 000 وهنزل مقاديرها وشرحها تفصيلا تجدوه بالدرس الرابع في قسم صناعة الخبز بالبيت وهي نفسها عجينة التوست الطري
شوفوا التوست منها شكله كيف طرى وهش جدااااااا وطعمه خطييييير اسرتى تعشقه
شوفوا كيف اضغط عليه مثل الاسفنج ويرجع لحاله
مش كدة وبس دة بعمل منه احلى صمول وكيز ر
وكمان فطائر مدفرة ومحشوة او سادة
عن قرب
نيجى بقى لموضوعنا وهو تورتةالتونه والجمبري
عملتها من نفس العجينه التى سالحق فى موضوع مفصل بعون الله طريقتها وكيف يطلع منها معجنات رائعه كما ذكرت مفصله بالدرس الرابع ابحثوا بمدونتي ,,
عملت العجينه على هيئة توست مدور او كيكه وخبزتها فى حله عميقه طبعا يدها لا تتاثر بالفرن او ممكن اى علبه اسطوانيه كيف ما فعلت مراميروا العسل
ثم شقيتها الى 3 راقات
اول راق نزلت عليه عصارة التونه
اى زيتها ومسحت به الطبقه الاولى
ثم دهنتها بمايونيز بالثوم صناعة يدى
ثم وضعت التونه وفردتها
رشة ملح وفلفل وعصرة ليمونه او خل وعن نفسى بفضل الخل 000
هنرجع الطبقات تانى وبكل طبقه اعمل ما سبق 000
جهزت كريمه مكونه من بطاطس مهروسه مه جبن كريمى او كاسات اى المتوفر 000
خفقتها جيدا حتى تندمج وتعطينى ليونه للفرد لا تخفقي بيد حديد حتى لا يتكون عرق للبطاطس ....
والافضل ان توفر بودرة بطاطس تباع فى بعض السوبر ماركتات هتكون رائعه وبدون اضافة الجبن لكن مع الاسف لا اجدها سوى بمصر !
غطيت التورته او الكيكه
زيتها حسب ما اهتديت والهامى قادنى
الجوانب جمبرى صغير معى تقسيما كما بالصوروكل جنب بنكهه معينه
ببريكا 00 كمون 00 ببريكا 00
منها لون وكمان طعم 00
الوجه عبارة عن وردات من البطاطس المسلوقه فقط وعليها زيتون وبينهم ورق نعناع كما بالشكل
ووردة من ورق الطماطم وحوله شمندر او بنجر مسلوق لاعمل به ركن يضاف فيه جمبرى وعليه الزهرة 00
عن قرب وللتعذيب 000شوفوا الجمال واحكموا 000
اة نسيت رشيت رشة عصفر للون وكمان طعمه حلو جدااااا 00
وبجد مكنتش مثل اى تورته رسمه تخطيط ثابت للتزين لكن افتح الثلاجه وابحث عن ما لدى واخطط والاكيد انها حقا عملتها على شرف المسابقه ولعيونكم الغاليه وتشرفت حقااااااااااااا انى شاركت احلى صحبه مجتهدة تنافس شريف ورائع
هذة كانت احداى مشاركاتي بمسابقه بمنتداي
بالف هنا حبيباتى
على فكرة
بالف هنااااااااااااااااا لمن يجربها تفاصيل العجينه منى مصور الخطوات موجوده بدرس التوست في قسم صناعة الخبز
تعليقات: 0
إرسال تعليق