يخنة اللحم ما احلاها وما اطعمها وفى نفس الوقت ما اسهلها من مطبخ سمسم ومصورة ومعها ارز معمر



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

  
اليوم اكلة من اكلات الاجازات
يعنى ايه ؟؟

اى انى فى اجازتنا بالبيت لا احب اطبخ كثيرا حتى لا اضيع الوقت فى الطبخ بل احب الاكلات الحلوة التى تجمعنا وفى ذات الوقت سهله

وعندى اكلات كثيرة مناسبه لهذا الغرض
وهذة منها
 يخنة وقدمت معها ارز معمر








الارز المعمر انا افضل ان لا اعمله سوى فى برامه او طاجنة الاصلى لانى لما اعمله فى بيركس او تيفال
ما بيكون مثل الطاجن الفخار

المهم نضع نصفه ارز مصرى ثم نغسله وننقعه (كفايه نصف ساعه)

ثم نضع الحليب يغطيه ويرتفع حوالى عقلة اصبع فقط من فوق الارز اى ضعى اصبعك فوق مستوى الارز والحليب يرتفع فوقه مقدار عقله 000

ثم السمن او الزبد افضل الزبد عن السمن يساعد ان يكون له قشرة امممممممم ومعهم شوية زيت وكميتهم حسب رغبتك ولكن الزيادة افضل وليكن لكل كوب ارز ملعقتين زبد وجامدة حتى تكون عيارها اكبر من السايحه وزيت حسب رغبتك حبيبتى

ثم علبه او نصف قشطه ان رغبتى او كريمه لبانى حسب ما تحبى  او متوفر وقد تستغنى عنهم


ثم نقلب الجميع ونملحه طبعا

ثم فى الفرن من تحت لحوالى نصف ساعه او يبداء بتشرب حليبه ثم فوق حتى يحمر ويكمل سواة على الهادة وتنتفخ حباته وتنضج وهذا شكله يا بنات
وكان رووووووعه ومفلفل وله وش

اما هذا فأرز معمر بالسكر لانى انا وابنى وبنتى نحبه كتير ونفس الخطوات عدا استبدال الملح بسكر حسب الرغبه 


يخنة اللحم

ممكن تسويها فى طاجن فى الفرن وهذا ما افعله كثيرا واقدم بجانبها طاجن ارز معمر

ولكن اليوم هقدمها فى حله وهى نفس الخطوات لكن بالطاجين ام على النكهه المميزة 00


تعالوا معا
بكل بساطه

هناتى باللحم وممكن قطع دجاج ونقطعه متوسط

ثم فوقه شرائح بصل كثيرة وكمان فلفل حلو وطماطم وبس

الكميات حسب الرغبه لكن زيدى من البصل اكثر من الطماطم والفلفل الحلو




ثم رشة بهاراتك المفضله وفلفل وملح وجوز طيب لو رغبت






وفى الحله كل هذا وتضعيهم على النار ثم هااااااااادى حتى يتكمر وينضج الكل
او تضعيهم بصنيه او طاجين فى الفرن  



وبالف هنا يا غاليات ولا اسهل من كدة
تأكل مع الخبز او الارز

فى امان الله حبيباتى  


وبالف هنا عليكن اتمنى انى اكون افادتكم

جديد قسم : مطبخ سمسم

إرسال تعليق