السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
اليوم اكلة من اكلات الاجازات
يعنى ايه ؟؟
اى انى فى اجازتنا بالبيت لا احب اطبخ كثيرا حتى لا اضيع الوقت فى الطبخ بل احب الاكلات الحلوة التى تجمعنا وفى ذات الوقت سهله
وعندى اكلات كثيرة مناسبه لهذا الغرض
وهذة منها
يخنة وقدمت معها ارز معمر
الارز المعمر انا افضل ان لا اعمله سوى فى برامه او طاجنة الاصلى لانى لما اعمله فى بيركس او تيفال
ما بيكون مثل الطاجن الفخار
المهم نضع نصفه ارز مصرى ثم نغسله وننقعه (كفايه نصف ساعه)
ثم نضع الحليب يغطيه ويرتفع حوالى عقلة اصبع فقط من فوق الارز اى ضعى اصبعك فوق مستوى الارز والحليب يرتفع فوقه مقدار عقله 000
ثم السمن او الزبد افضل الزبد عن السمن يساعد ان يكون له قشرة امممممممم ومعهم شوية زيت وكميتهم حسب رغبتك ولكن الزيادة افضل وليكن لكل كوب ارز ملعقتين زبد وجامدة حتى تكون عيارها اكبر من السايحه وزيت حسب رغبتك حبيبتى
ثم علبه او نصف قشطه ان رغبتى او كريمه لبانى حسب ما تحبى او متوفر وقد تستغنى عنهم
ثم نقلب الجميع ونملحه طبعا
ثم فى الفرن من تحت لحوالى نصف ساعه او يبداء بتشرب حليبه ثم فوق حتى يحمر ويكمل سواة على الهادة وتنتفخ حباته وتنضج وهذا شكله يا بنات
وكان رووووووعه ومفلفل وله وش
اما هذا فأرز معمر بالسكر لانى انا وابنى وبنتى نحبه كتير ونفس الخطوات عدا استبدال الملح بسكر حسب الرغبه
يخنة اللحم
ممكن تسويها فى طاجن فى الفرن وهذا ما افعله كثيرا واقدم بجانبها طاجن ارز معمر
ولكن اليوم هقدمها فى حله وهى نفس الخطوات لكن بالطاجين ام على النكهه المميزة 00
تعالوا معا
بكل بساطه
هناتى باللحم وممكن قطع دجاج ونقطعه متوسط
ثم فوقه شرائح بصل كثيرة وكمان فلفل حلو وطماطم وبس
الكميات حسب الرغبه لكن زيدى من البصل اكثر من الطماطم والفلفل الحلو
ثم رشة بهاراتك المفضله وفلفل وملح وجوز طيب لو رغبت
وفى الحله كل هذا وتضعيهم على النار ثم هااااااااادى حتى يتكمر وينضج الكل
او تضعيهم بصنيه او طاجين فى الفرن
وبالف هنا يا غاليات ولا اسهل من كدة
تأكل مع الخبز او الارز
فى امان الله حبيباتى
وبالف هنا عليكن اتمنى انى اكون افادتكم
تعليقات: 0
إرسال تعليق