السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
بكاتا بالشمبنيون
(المشروم ) مع الشرح والصور
المقادير
لحمة استك شرائح رفيعه مرة او متوسطه كيف ما تحبى وكذلك شرائح كبيرة او صغيرة حسب رغبتك 00
يفضل قطع اللحم من الفلتو حتى تكون طريه او بتلو او اى لحم صغير السن 00
يفضل قطع اللحم من الفلتو حتى تكون طريه او بتلو او اى لحم صغير السن 00
شرائح بصل
قطعة زبدة
كريمه لبانى
فطر او مشروم
ملح وفلفل
رشة دقيق
الكميات حسب رغبتك وتقديرك
وبس000
الطريقه مع الشرح المصور
هنشوح شرائح اللحم فى زبدة مع رشة الفلفل عليها 0000
حتى تشرب مائها كلها كما بالصورة ويتغير لونها وشبه تنضج 00
حتى تشرب مائها كلها كما بالصورة ويتغير لونها وشبه تنضج 00
حيله لو اللحم لم ينضج او كان كبير السن شوى ( ضعى ماء حتى ينضج ويطرى ويشرب كللللللللل مائه ويرجع الى حالته كأنه شوح فقط )
هننشل اللحمة من الطاسه او القدر ثم مكانه ولا تنظفيه 00 هنضع شرائح البصل تشوح هى الاخرى 000
ثم هنرجع مرة اخرى اللحم قوقها 000
ونزيد رشة دقيق ونأخذهم تشويحه كمان 000
ثم هنضيف الكريمه اللبانى حتى تغطيه شويه وممكن تزيدى معها حليب 00
بديل الكريمه اللبانى هنا (الحليب مع قطعة زبد ويفضل لو هتعمليه من بودرة ان يكون مركز شويه 00 او القشطه مع قليل من الحليب 00)
وهنتركهم ياخذوا غلوة 000
بديل الكريمه اللبانى هنا (الحليب مع قطعة زبد ويفضل لو هتعمليه من بودرة ان يكون مركز شويه 00 او القشطه مع قليل من الحليب 00)
وهنتركهم ياخذوا غلوة 000
ثم هنضيف المشروم المقطع شرائح الى الخليط ونتبله بالملح 00
هنتركهم ياخدوا غلوة كمان حتى يطرى المشروم اكثر ويندمج الكل معا ويزيد سماكته 00
قدميها مع الارز الابيض او المكرونه او حتى الخبز 00
وبالف هنا حبيباتى والله طعمها خطيييييييييير وسهله
تعليقات: 0
إرسال تعليق